Температурите стигат до 17 градуса…

Автор: Няма коментари Сподели:

През нощта ще е предимно ясно. На много места, в низините и около водните басейни, ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Ще е почти тихо с минимални температури между минус 1° и 4°. Преди обяд ще е предимно слънчево, а на места мъгливо. След обяд от запад облачността ще се увеличава и на отделни места в планинските райони на Западна България са възможни слаби превалявания. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток.

 Максималните температури ще са от 12° до 17°, в районите с по-трайна мъгла ще са по-ниски. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предаде Фокус. По Черноморието облачността ще е по-често значителна, почти без валежи. На места и мъгливо. Ще духа слаб до умерен предимно източен вятър. Максимална температура на въздуха 13°-15°, близка до температурата на морската вода.

 Вълнението на морето ще е около 2 бала. В планините преди обяд ще е предимно слънчево, но след обяд от запад ще се заоблачи. На отделни места в масивите от Западна България ще превали дъжд, над 2000 м – слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра – около 9°, на 2000 метра – около 2°. В сряда и четвъртък ще преобладава облачно време. Отначало в Западна България, а през нощта срещу четвъртък и в четвъртък на места в останалата част от страната ще има валежи от дъжд, в планините на Западна България над 1600 метра – от сняг. Значителни валежи не се очакват.

 През първия ден ще се усили вятърът от изток-югоизток, по-съществено в Дунавската равнина и източните райони. Дневните температури ще са в широки граници – в сряда от 6°-10° в Западна до 14°-16° в Източна България. В петък вероятността за валежи е малка. Ще има и по-съществени разкъсвания, на места, главно в Южна България и временни намаления на облачността. Почти тихо време с минималните температури предимно между 3° и 8°, а максимални – между 10° и 15°.

https://frognews.bg/novini/temperaturite-stigat-17-gradusa-utre.html

Предишна статия

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ДА ВИДИТЕ В МУЗЕЯ!

Следваща статия

Жив е, който стреля пръв…

Други интересни