10 млн. лв. по програма срещу наводнения, ефектът е нулев…

Автор: Няма коментари Сподели:

Община Бургас е лапнала 10 млн. лв. по програма за предотвратяване на наводненията през 2014 г. Това каза инженер Владимир Павлов пред „Люба Кулезич “ в „Честно казано“ по БиАйТи.

С маститата сума е трябвало да се обследват язовирите. Никой не знае в момента за какво са отишли парите, още повече, че резултат от похарчените средства няма, след като четирима души загинаха при последното наводнение в бургаско. 

Отделно от това общината е усвоила и други 1,1 млн. лв. за камери, които ранно да оповестяват за водно бедствие. Като хидроинженер Владимир Павлов обясни, че въпросните камери са поставени на такива места че те само констатират, когато  наводнението вече стане факт. 

Другата шокираща  информация на госта, че в общинската администрация проявяват пълно безхаберие и немарливост в работата си, той като не се четат становищата и препоръките на експертите. 

От документ, написан през 2008 година е видно, че още тогава специалистите са посочили опасността, която дебне от язовирите, заради които миналата седмица се стигна до трагедията.

https://frognews.bg/novini/obshtina-burgas-lapnala-10-mln-programa-sreshtu-navodneniia-efektat-nulev.html

Предишна статия

САШО ДИКОВ НАГРАЖДАВА С 5 000 ЛВ. „КОПИ-ПЕЙСТ“ РЕПОРТЕР НА BTV

Следваща статия

Кулезич за журналистиката като наказателна акция и медийния линч към проф. Петров

Други интересни