Нови санкции на САЩ…

Автор: Няма коментари Сподели:

Държавният департамент на САЩ утвърди списък с руски компании, които ще попаднат под новите санкции срещу Русия, Иран и КНДР. Новите ограничения влизат в сила през януари 2018 година и забраняват сделки с посочените в списъка под заплаха от американски санкции.

В списъка са 39 руски компании от военно-промишления комплекс. Сред тях са “Ростех”, “Калашников”, “Ижмаш”, “Оборонпром”, УВЗ, “Рособоронэкспорт”, “МиГ”, “Созвездие”, “Сухой”, “Титан-Баррикады”, “Туполев”, “Российские вертолеты”, съобщи “Ню Йорк Таймс”. Внушителна е и групата на руски разузнавателни служби, също попадащи в списъка-ФБС, СВР, ГРУ.

Това означава, че замислените от военния министър сделки с руските заводи-производители на самолетите МиГ и Су за ремонт на нашите двигатели и закупуване на нови  или няма да станат или ще попаднем под американски санкции като държава, защото Министерството на отбраната е държавна институция.

Санкциите ще влязат в сила на 29 януари 2018 година и освен забрана за сделки недопускат отпускането на кредити и строга визова политика за представители на попадналите в забраните компании. Законът, подписан и от Доналд Тръмп налага забрана дори за него да отмени санкциите спрямо компания или физическо лице. Това може да стане единствено с решение на Конгреса на САЩ.

https://frognews.bg/novini/vnimanieto-karakachanov-novi-sanktsii-sasht-udriat-ruskata-voenna-promishlenost-spisaka-mig-suhoi.html

Предишна статия

Борисов уволнява в САЩ за наводнения…

Следваща статия

Евростат: Българите живеят най-нездравословно в ЕС

Други интересни