България била изключително социална държава…

Автор: Няма коментари Сподели:

Източник: БГНЕС

Премиерът Борисов отново изненада с нетипично чувство за хумор. Преди заседанието на правителството днес той обяви, че България е социална държава.

Какво точно имаше предвид той, така и не стана ясно. Социалните държави обикновено се грижат за хората, които живеят в тях, осигуряват добри ,условия за развитие на икономиката и доходите в тях са над средните за съответния регион.

Нищо от това го няма в България. Ако наистина сме социална държава, грижите не са за всички, а за определен кръг от хора, приближени на властта, осигуряващи на правителството комфортни медийни и обществени условия за работа. Даже е ясно кой пък е Човекът, за когото държавата се грижи най-много и му прави непрекъснато подаръци като активите на КТБ и Дунарит например.

Разбира се, приказките за “социалната държава България” си имат своето оправдание-те просто послужиха на Борисов за преход към поредното му обръщане на палачинката. Става дума за разбунилото духовете предложение на кабинета първите три дни болнични да се изплащат наполовина.

Такава мярка засега няма да има, гордо обяви премиерът и не пропусна да се похвали колко добре си живеят под крилото му българите. Според него, нашенци взимат болнични в петък и “Айде в Гърция на почивка”. Борисов забрави да спомене, че онези, които остават в страната очевидно взимат болничен и “Айде по кафенетата в центъра на София”.

Сега за пресичането на фалшивите болнични, той обеща да се опита да направи нещо “с цялата сила на държавата”. Какво ще рече това и дали във всеки лекарски кабинет ще бъде назначен полицай, не стана ясно. но пък е ясно, че ако тази мярка не проработи, кабинетът ще се върне към идеята да намали парите за болест в пъртиве три дни от болничния.

След като ликвидира безработицата, обяви хората, които не работят за лентяи и ни посочи колко добре живеем, сега Борисов ни светна, че сме и граждани на социална държава. Дали пък да не му вдигнем паметник приживе?

Георги Александров

https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/oiko-borisov-pak-iznenada-otkritie-balgariia-bila-izkliuchitelno-sotsialna-darjava.html

Предишна статия

Ако ще ни управлява мафията, по-добре тази страна да я няма…

Следваща статия

ЦИРКАДЖИИ ПЛАСИРАТ НАЛУДНИЧАВИ ЛЪЖИ – СЦЕНАРИИ ЗА ВАРНА

Други интересни