Със страшна сила се задава и „КОНПИ гейт“ заради „Дунарит“ и „Емко“

Автор: Няма коментари Сподели:

Шефът на КОНПИ Пламен Георгиев

С повишено внимание следим случаят „Дунарит” и го правим заради тези измъчени и притиснени хора, които гледаме, как искат да запазят хлябът си, който министър Караниколов „също” иска да запази. Иска, ама нещо друго иска! Впрочем не го иска, но няма избор. Така му е наредено. Ясно и кратко. Съсипи ги!

Горкият се обърка тотално в медиините си изяви. Държавата ще бъде добрият стопанин, хората ще запазят работата си. Грижим се за тяхната безопасност. Грижа, след грижа. Светец! Впрегнаха се силите на МВР. Пожарникарите също в действие. Това направете, онова поправете. Тука да няма дърво, а там пластмаса. Индия ще чака. Техните ракети не са важни. Ние да вземем лиценза на „Емко”, пък индийците да чакат. Ще чакат и хората го правят, само дето възроптаха, че си дават парите на държава, член на Европейския съюз, която вече им обяснява, че един министър ще определи, кой да им свърши поръчката.

 Няма значение, че е имало прострелване на тези ракети и се оказва, че производството на „Емко” печели по качество. Караниколов решава, че ВМЗ ще свърши работа. Ще се потрудим и разберем, колко Европейски директиви е нарушил Караниколов. Оставете нашата Конституция в частта за собствеността.  Този скандал стигна до Брюксел. Сега ще чакаме Шенген. Ха дано, но нада ли. Шенген не е само великата патриотична стена на югоизточната ни граница.

 Шенген е съвкупност от сигурност, антикорупция, борба с организираната престъпност и в крайна сметка, нещо сигурно, което ще е в полза на целия Европейски съюз. Холандия ни пречи. Не ги е срам. Но вече и Германия нещо се дърпа. Така ще е. Не става ясно, защо се напада само министър Караниколов, като основния причинител на „белята” е друг вече известен герой? КОЙ  ли е той? ТОЙ е, а покрай него върви и ТОЗИ. Ние вече не се питаме, кой е ТОЗИ. Знаем го!

 Това е въздесъщия и много защитен Пламен Георгиев, председател на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество и неговото обкръжение. Същия се похвали, че е завел иск за 2,5 млрд. лева срещу банкера Цветан Василев. После взе, та скочи, защото му е поръчение и задача, срещу увеличението на капиталът на „Дунарит”. Видите ли,ТОЗИ бил обезпечил 95 % от акциите на заводът и това увеличение щяло да смъкне претенциите на държавата до 10 % . Така е господин председател, но понеже вие много се пънете да защитите държавния интерес и това говорите пред медиите, е време някой да каже на хората, че за пореден път ни премятате.Това, че сте запорирали едни акции, не означава, че сте ги отнели.

 Вашият запор е факт, но не спира едно търговско дружество да работи и да прави всичко това, което е разпоредено от Търговския закон. Дали ще се вдига капиталът на едно дружество или не, зависи от акционерите му. Когато спечелите безумното си дело, ако това изобщо  стане след 10 години, вие няма да сте на този пост. Това не означава, че един завод ще чака, какви безумици сте натворили в безумния си иск за 2,5 млрд. лева. Вашата претенция е точно толкова голяма до влизане в сила на решението на съдът. Дали ще стане, ще видим.

 Пламен Георгиев, казват в нарушение на закона, обжалва пред Софийски градски съд увеличението на капиталът на „Дунарит” и получава справедливост. Искът му е отхвърлен. Това е потвърдено и от Софийски апелативен съд. Накратко му се казва, че запорът на едни акции не спира дружеството да извършва дейност, както и други процеси по увеличение на капитал или други управленски решения до евентуалното отнемане, т.е. конфискация.  Софииските съдилища го порязват, но в името на поръчката, щото нали е независим, завежда иск пред Русенски окръжен съд със същите си щения. Целта е да се пречи максимално на собственика на “Дунарит” Емилиян  Гебрев и „Емко”. И ако това не е злоупотреба с правосъдие? Между впрочем, това е наказуемо по нашия Наказателен кодекс – престъпления срещу правосъдието.

 Тези му действия не спират до тук и „блюстителя на законността” подава сигнал до прокуратурата, видите ли, Гебрев е организатор на престъпна група, щото вдига капитала на „Дунарит” и финансира Цв. Василев. Тази Прокуратура моментално образува досъдебно пройзвоздство и хоп, на „Емко” са отнети всички лицензи. И пак се включва Караниколов, може да гърми и трещи във фабриките на „Емко”, демек да не стане беля. Ние пазим хората. Те са в риск. После идва нова версия. Ние пазим хората, защото се съхранявали снаряди в дървени сандъци. След това нова, ще им пазим хлябът. Караниколов се поти в „собствен сос”, а Пламен Георгиев посреща британски прокурори, европейски комисари и се хвали, какви ги е свършил. Свършил ги е в  името на формулата, която е измислил КОЙ. И накратко, хвали се с трудът на хората, назначени още по „Кушлево време”. За униженията към тези хора ще пишем съвсем скоро.

                Не става ясно, защо Прокуратурата не се е самосезирала, след толкова наши писания и не е образувала поне проверка срещу длъжностни лица в КОНПИ. Явно не четат „Фрог нюз”. Щом не го четат, ще ги сезираме официално. В действителност,  четат го, но не посягат към хора, които имат „чадър”. Това ни казват прокурори, които си пазят хлябът. Надяват се някой да прояви т.н. гражданска доблест и да пусне сигнал.  Същите казват, че „ТОЗИ си го знаем”, но мълчат, защото така е в Цацаратурата.  Очаквайте много скоро, още колко формули и гейтове е създал този провъзгласил се за кадърен, неподкупен и не извършващ поръчки, държавен служител. Ще разберете, че „Суджек гейт”, „Хасковски кум гейт” ще бледнее пред „КОНПИ гейт”. Нека хората от „Дунарит” и „ Емко” да знаят, че не е виновен само министър Караниколов. Има и друг, който казват, се кани да оглави Антикорупцията. Да ни е честит!

                                                                                                              Мириам Саркисян

https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/sas-strashna-sila-zadava-konpi-geit-zaradi-dunarit-emko.html

Предишна статия

Броят на българите и румънците, които живеят във Великобритания…

Следваща статия

Шефът на КОНПИ да каже колко пари е профукал за прехваления иск към Цветан Василев

Други интересни