Сняг вали…

Автор: Няма коментари Сподели:

.

80% от шофьорите са карали в старопланинските проходи с летни гуми, въпреки предупрежденията за снеговалежи. Това заяви шефът на пътната агенция инж. Дончо Атанасов.

 Заради падналия сняг и нападалите дървета и клони по пътните платна проходите Петрохан и Троян – Кърнаре бяха затворени.

Инж. Атанасов предупреди, че температурите вече са доста ниски и има опасност от замръзвания. Задължително е водачите да карат в тези проходи със зимни гуми.

Южната страна откъм София е изчистена и там проблеми в момента няма. Проходът остава затворен между с. Гинци и Берковица. Там ще продължи организацията по разчистването и обезопасяването съвместно с „Гражданска защита” и горското стопанство.

 Южната страна на Троян – Кърнаре остава затворена. В участък от 2 км са нападали дървета. Днес ще продължи разчистването на всички дървета и храсти, нападали на пътя.

 Северната страна на прохода е изчистена и готова за движение. От АПИ се надяват в светлата част на деня днес двата прохода да бъдат пуснати за движение.

https://frognews.bg/novini/80procenta-shofjorite-karali-snega-letni-gumi.html

Предишна статия

И всички мълчат – институции, гражданско общество, десни, леви…

Следваща статия

Защото утре ще е ужасяващо късно…

Други интересни