Наследникът на Жоро Илиев е поел инвестициите на ВИС-2, собственик и съсобственик е в редица фирми!

Автор: Няма коментари Сподели:

Трима бяха избрани да решат съдбата на групировката ВИС-2 – Николай Цветин, Асен Боянов и Иво Иванов-Гела. С хотелите и заведенията край морето се занимаваха Петър Лашов и Веселин Стоименов – Веско Дебелия. 

Разстреляният Стоименов е вторият човек, на когото е поверена грижата за инвестициите на ВИС по Черноморието.Собственик и съсобственик е в редица фирми, сред които “Сохо”, “Венис”, “Айсберг 02”, “Алфа кар”, “Интертур” – Несебър, и други.

Свързаната със Стоименов и регистрирана във Великобритания “Стоименов груп лимитид” е собственик на “Венис марина” – фирмата, която изливаше незаконно бетон в резерват “Ропотамо” и държеше услугата “разходка с лодка”.

“Стоименов груп лимитид” е собственик и на “Ер Ви инвестмънт” ЕООД, която пък си партнира с Христофорос Аманатидис–Таки в несебърската фирма “Интертур”, показва Търговският регистър. Фирмата е концесионер и на доста оборотния плаж на Харманите в Созопол.

През февруари 2013 г. става ясно, че фирма „Венис Марина“ЕООД с управител Веселин Стоименов се настанява на пристана на река Ропотамо, където лятно време върви най-доходоносния бизнес по Южното Черноморие. 

Стоименов е наследникът на убития Георги Илиев, който отговаря за заведенията и хотелите по морето. До този момент обаче по Южното Черноморие интересите на бившата борческа групировка се изчерпват с присъствието й в Слънчев бряг и Несебър.

За да бъде устроен Стоименов, РИОСВ-Бургас и Областна управа струпват  жандармерия и полиция на пристана и започват с кранове да вадят от водата лодките на тогавашния наемател от Бургас Тодор Ташев. 

Заедно с това започва и събарянето на старите дървени постройки и фургони, които служат за склад за националния отбор по кану-каяк.

Стоименов има и бизнес със заведения, като по непотвърдена информация има обекти в столицата и по морето. 

БЛИЦ

http://www.blitz.bg/

Предишна статия

Наследникът на Жоро Илиев е очистен професионално със 7 куршума, фаталният е в главата!

Следваща статия

Наш завод готов да ремонтира МиГ-овете при по-изгодни условия, Ненчев го подминава!

Други интересни