„ПРОСТА Е И ЖЕСТОКАТА ИСТИНА В НАШАТА НАЦИОНАЛНА ТРАГЕДИЯ“

Автор: Няма коментари Сподели:

Бойко Борисов: Юнкер каза, че сме пример за подражание и че трябва незабавно да бъдем приети в еврозоната и в Шенген. Където има съмнения в нас, трябва да работим така, че те да бъдат оправдани. Тези, които са дошли в България, разказват на колегите какво са видели, как се справяме“.

А СЕГА ЧЕТИ, БОРИСОВ, ЧЕ КОЙТО НЕ Е ЧЕЛ Е ПРОСТ КАТО ГЬОН!

„Истината е винаги проста. Проста е и жестоката истина в нашата национална трагедия. Ние обаче, увлечени в в своите безкрайни писания, в своите потоци от думи, в налудничеви жестикулации, съвсем се отдалечихме от тая проста истина.

Управници, политици, общественици, интелигенция – всичко потъна в безизходно безредие. Партии, крила, групи, кръгове, нови идеологии, нови теории, учения, секти – пълна безпътица. И в цялата тая мътилка гъмжи една тъмна паплач от шмекери и лицемери – дошло е сгодно време за тях. В мъчителна лутаница ние намразихме сами себе си. Търсим злото в себе си- обвиняваме сами себе си. В мъчително самоизяждане и себененавистничество ние ослепяхме и не виждаме истината, която блести пред очите ни и която може да се изрази с една дума – борба. Да разкъсаме тая мрежа, в която сами се оплитаме, за да се отворят очите ни и да видим, че не враговете ни са толкова страшни, колкото сме страшни сами за себе си. Това е простата и жестока истина в нашата национална трагедия, това е белегът на нашата народна съдба.

Димитър Талев

в. Македония, 22 март 1934 г.

afera.bg                         http://afera.bg

Предишна статия

Бухалките бяха заменени с тотална корупция – евтино, чисто и лесно решение

Следваща статия

КОЛКО СТРУВА ДОСТОЙНСТВОТО НИ?

Други интересни