ДОСРАМЯ МЕ!

Автор: Няма коментари Сподели:

Вчера, докато си приготвях багажа за пътуването ми, поглеждах към предаването на Гала, което показваше извадки от БИГ Брадър. За първи път от започването гледам пет минути от него. Попадам на едни момичета, четири на брой.

Честно да ви кажа, досрамя ме. Досрамя ме, защото те са средна извадка на лицата, които показват донякъде и моята професия. Досрамя ме, защото и в четирите не видях нито естетика, нито пропорции, нито симетрия, нито … добър вкус.

Много е жалко и ми е мъчно, че естетичната медицина се представя по този начин- вулгарно, разкривено и пошло.

Днес пиша това от Варшава, преди да започне обучение на най – добрите естетични дерматолози в Европа с един перфекционист, гуру и голям учител. 

Учител, който ни нарича визионери, който вярва, че ние сме хората, които ще превръщаме естетичната дерматология в наука. Правя сравнение между тези три дни, в които красотата и нашата работа се издига до съвършенство и резултатите в реалния живот, и се чудя къде гилдията бърка или къде обществото налага фалшиви стандарти.

Да се върна обаче на БИГ брадър! Видях едни лица, които отдалече приличаха на карикатури, едни устни, които стигаха до носа и раздърпани мигли, един тон, като четина. 

Това ли е красотата на България, това ли е представата на масата за естетика?

Винаги съм проповядвала философията „less is more „, винаги съм учила от най- големите, че в лицето трябва да се подчертае красотата , че съотношенията и пропорциите правят цялото. 

Не напразно Микеланджело е прозрял златното сечение в телата ни, в лицата ни, в природата и околната среда като съотношение, което определя красотата.

Не може една устна да бъде в обратно съотношение към останалите части на лицето, тогава красотата престава да бъде красота, тя е гротеска.

И си мисля в тази посока, дали ще се научим да виждаме красивото не в обемите, а в пропорциите! 

Дали ще можем да следваме „средния път“ както е казал Буда?

Да следваш средният път обаче, трябва да стигнеш до истината…. 

Успех, момичета!!!!!

РАДИНА ДЕНКОВАд-р Радина Денкова

Aesthe Clinic Beauty

Фейсбук                               http://afera.bg

Предишна статия

БИВШИЯТ ДИРЕКТОР НА СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ НЕ ИСКА ПОВЕЧЕ РЪКОВОДНИ СЛУЖБИ

Следваща статия

Троянски кон на Русия

Други интересни