Комисията по досиетата ДА СЕ ЗАКРИЕ НЕЗАБАВНО!

Автор: Няма коментари Сподели:

Борисов, не си играй с архива на разузнаването и контраразузнаването!

МНОГО Е ОПАСНО, както за теб, така и за всички около теб.

Комисията по досиетата ДА СЕ ЗАКРИЕ НЕЗАБАВНО!

Някаква си ШУШУМИГА, написал книгата“Шайка“, който е за затвора или за психиатрията, е предложен от ГЕРБ да ръководи Комисията по досиетата!

Каква Комисия, какви досиета?

Разузнаването и контраразузнаването не е да се размотават маркучи в пожарната или един физкултурник да демонстрира упражнението „челна стойка“.

Когато беше обявено, че Милен Вълков, журналист, бивш генерален директор на БТА, председател на Съюза на журналистите в България, член на СЕМ, е кадрови офицер на РУ-ГЩ, Разузнавателно управление при Генералния щаб, „Ал Кайда“ обезглави двама агенти на Военното разузнаване, бивши чуждестранни студенти в България, които Милен Вълков ръководеше по време на задграничната си командировка в държава в Северна Африка.

Искам да напомня, че оперативните и личните дела на кадровите офицери, сътрудниците и агентите на разузнаването и контраразузнаването, съгласно Закона за защита на класифицираната информаци, са с гриф „Строго Секретно“ и със срок на съхранение 30 години, при необходимост този срок се продължава с още 30 години.

Това е историята на Комисията по досиетата!

„През април 2002 г. е приет Закон за защита на класифицираната информация, който отменя предходния закон за достъп до архивите на ДС и дейността на комисията е прекратена. В новия закон документите на ДС са обявени за класифицирана информация, но въпреки че са предвидени разпоредби за декласификация (разсекретяване), нито една специална служба не разсекретява архиви на ДС.

През лятото на 2006 г. след решението на министъра на вътрешните работи Румен Петков да се разсекретят подбрани досиета и избухналия скандал, е постигнат политически консенсус за отварянето на архивите. Лидерите на тройната коалиция Симеон Сакскобургготски, Ахмед Доган и Сергей Станишев са принудени да приемат политическо решение и през декември 2006 г., броени дни преди приемането на България в Европейския съюз, е приет Закон за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, който има най-широко поле на приложение от всички предходни, като включва оповестяването на сътрудниците на ДС не само в изпълнителната, законодателната и съдебната власт, но също така и в медиите и редица други обществени сектори..

През 2007 г. парламентът избира нова комисия с председател Евтим Костадинов, депутат от БСП. Една от най-важните разпоредби в новия закон е под контрола на новата комисия да бъдат предадени архивите на тоталитарните комунистически служби от всички държавни институции и служби. Комисията успява в кратки срокове да изгради Централизиран архив в Банкя, който започва работа през февруари 2011.“

Агентите са чужди граждани, които работят за разузнаването и контраразузнаването на България, както преди 10.11.1989 г., така и по време на прехода.

Много от тях преминаха под ръководството на разузнавателни и контраразузнавателни служби на Велики сили за добиване на информация за целите, задачите и структурата на терористични организации.

Разкриването на принадлежността им към Българското разузнаване и контраразузнаване, като и ръководителите им…кадрови разузнавачи, контраразузнавачи и сътрудници, е МНОГО ОПАСНО за Националната сигурност на РБългария!

Отново подчертавам, Комисията по досиетата да се закрие НЕЗАБАВНО, защото от нея изтича КЛАСИФИЦИРАНА ИНФОРМАЦИЯ, както изтича водата от каца без дъно!

ДИМИТЪР ДИМИТРОВДимитър Димитров

29.09.2017 г.

кадрови офицер от РУ-ГЩ, Разузнавателно управление при Генералния щаб отдел „Нелегално разузнаване“

01.09.1978 г. – 01.09.1993 г.

https://www.facebook.com/dimitar.dimitrov.7965692/posts/1594372187286423             http://afera.bg

Предишна статия

Троянски кон на Русия

Следваща статия

Да, в тази държава Той трябва да оглави комисията по досиетата!

Други интересни