Терминът „буда“ се отнася за човек, който е станал просветлен…

Автор: Няма коментари Сподели:

О, БУДИ, ЗАМЪЛЧИ! ИСТИНСКИТЕ „БУДА“ ПРОСВЕТЕНИ ЧРЕЗ СВОИТЕ УСИЛИЯ, НАШИЯТ „БУДА“ Е ОСТАНАЛ БЕЗПРОСВЕТЕН, БЛАГОДАРЕНИЕ НА СВОИТЕ УСИЛИЯ

БОЙКО БОРИСОВВ света има стотина лица, добили статут на Буда. Терминът „буда“ се отнася за човек, който е станал просветлен чрез своите собствени усилия и самопознание, без помощта на учител. Почти всички са родени в Индия, Непал и Бирма. Има един, който е роден в България, като са му дали рождено име Бойко.

По-късно, някой иронично настроен милиционер, му присвоил прякора „Буда“, в качеството му на криминално проявен агент и доносник.

Иронията е, че истинските хора, придобили качеството буда, са се просветили чрез своите усилия, а нашият „Буда“ е останал безпросветен благодарение на своите усилия.

Напоследък яркия му тарикатски израз предизвиква умиление у мен, все едно слушам момченце в детската градина да разсъждава, с ограничения си речник, върху безкрайността на Вселената и необратимостта на Времето.

Та туй умиление ме възторгва до степен да възкликна: „О, Буди, замълчи!“

ИВАН ПЕТРОВИван Петров

Адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1995 – 2008/        http://afera.bg

 1. НА 10.11.89 КАЗАХМЕ 45 ГОДИНИ СТИГАТ И ГО ЗАПАПАГАЛЧИХМЕ ОТТОГАВА ТА И ДОСЕГА БЕЗ ДА ПРОУМЕЕМ С ТЪПИТЕ СИ ГЛАВИ ЧЕ СТРАХОТЕН КАПАН НОВ НИ СЕ ГОТВИ……..ЩОТО ТЪПИТЕ ГЛАВИ ВИНАГИ СЕ НАНИРА НЯКОЯ ХИТРА ГЛАВА ДА ГИ ЯХНЕ.
  ЖИВЯХМЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ С НАДЕЖДА И МАЙ В НАЧАЛОТО НАИСТИНА ИМАШЕ ДОЛУ-ГОРЕ ИСТИНСКИ ИЗБОРИ /ВЪПРЕКИ ПОЛИТ. ИНЖЕНЕРИНГ/ МАНТРАТА БЕШЕ „ПРЕХОДА“ КАКЪВ ПРЕХОД БЕ БРАТЯ ТОВА СИ СТАНА ПРЕХОДА КЪМ ГИБЕЛТА. УСЕТИХА НИ КОЛКО СМЕ ПРОДАЖНИ И ЗАВИСТЛИВИ, ГЛУПАВИ И НЕЕДИННИ И НИ ЯХНАХА И ОТ ЗАД АТЛАНТИКА И ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА, СЕГА НАПИРАТ И ОТ ИЗТОК /И НЯМАМ ПРЕДВИД РУСИЯ, ТЯ СИ ИМА ДОСТАТЪЧНО ПРОБЛЕМИ ДА СЕ ЗАНИМАВА С НАС ГЛУПЦИТЕ/ И ТАКА
  ЗАБИХА НАЧЕЛО ТЪПАНАРИТЕ ОТ ГЕРБ /ОТ ИДВАНЕТО ИМ НА ВЛАСТ НАЛИ НОКИ НЕ СЕ ЗАЛЪГВА ЧЕ Е ИМАЛО И ЕДНИ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ/ И ТАКА ДО КРАЯ НА БЪЛГАРИЯ…………..MISSION ALMOST COMPLETED АКО МЕ РАЗБИРАТЕ!
  ТОВА ОТ МЕН!

 2. Днес депутатът от БСП Елена Йончева обяви, че приятелско-роднинският кръг на шефа на парламентарната комисия по енергетика и областен координатор на ГЕРБ Делян Добрев е подчинил община Хасково.

  Кои са хората, за които иде реч?
  Партията на Бойко Борисов се добра с триста зора до кметското място в южния град чак през 2015 г. Преди това ГЕРБ само ближеше рани от изборни загуби от считания за местен феодал Георги Иванов. На последните местни избори най-голямата партия у нас мобилизира целия си апарат, за да го бутне от власт. Успя на втори тур.
  Делян Добрев не крие, че новият кмет Добри Беливанов е негова кандидатура. Днес даже самокритично заяви:“Аз нося отговорността, моя е грешката, че преди две години номинирах Добри Беливанов“.

  Това, което Добрев не споменава, е че градоначалникът е много близък приятел от детинство на неговия баща и въпреки напредналата си възраст (Беливанов е на 70 години) е човек етичен, спокоен и удобен.
  С идването му в кметството там на практика се случва пълна промяна. Изведнъж много масово в ромската махала, която този път ударно е гласувала за ГЕРБ, се отпушва програмата за безплатното саниране, а в общината се появява дълъг списък „нови лица“.
  При зам.-кметовете липсва особена фантазия.
  Едната заместничка на Беливанов е Милена Трендафилова, която е съученичка и бивш съдружник на Делян Добрев.
  Другият „зам“ е Евгени Консулов, който освен съученик и бивш съдружник е и кумец на висшия гербер.

  Партията се е погрижила и за неговата майка – Лилия Консулова е общински съветник от ГЕРБ в общинския съвет.

  Случват се и други любопитки.
  Кумата на Делян Добрев Биляна Димитрова става секретар на община Хасково, а съпругът ѝ Георги Димитров е назначен за председател на общинската избирателна комисия.

  За председател на общинския съвет е избрана Таня Захариева, която през 2014 г. бе избрана с преференция за депутат от ГЕРБ, а след като се отказа бе компенсирана с шефското място в „Булгартрансгаз“ – държавно дружество, на което Добрев бе принципал като министър в първото правителство на Бойко Борисов.

  В общината обаче има и още по-любопитна роднинска връзка. Първата братовчедка на Добрев Росица Гаргова става директор на финансовата дирекция на община Хасково, а съпругът ѝ Даниел Гаргов е произведен в председател на комисията по бюджет и финанси в местния парламент. Очевиден конфликт на интереси.Гаргов е акционер в повече от 40 фирми с много сериозен бизнес – „Еко Традекс Груп“ АД, веригата чейндж бюра „Форуком“, пътностроителната „Европът 2005″ ООД и много други. „Еко Традекс Груп“ има договор с община Хасково за рекултивация на местното сметище на стойност от 3,336 милиона лева, а освен това самостоятелно или в консорциум е получила договори за саниране по „безплатната“ програма. „Европът 2005″ пък изгражда и ремонтира общински пътища в Xасковско.

                                                                                               http://afera.bg

Предишна статия

Когато държавното управление е напълно корумпирано…

Следваща статия

Люба Кулезич: След КТБ, няма сила, която да наруши спойката между Борисов и модела КОЙ

Други интересни