КОЙ ОБЯВИ РУСИЯ ЗА ВРАГ?

Автор: Няма коментари Сподели:

България на три морета в Третата световна война срещу Москва. Колко безумия натвори правителството на ГЕРБ за 7 секунди. 

Президентът Румен Радев: „В България има политици, за които нашите отношения с Русия никога не са достатъчно лоши„. 

Цар Борис ІІІ: „Ако изпратя българска войска на Източния фронт, тя ще се присъедини към руснаците заедно с духова музика“.

1. Борисов – премиер, геополитически корифей

„Да говориш, че Русия не ни е враг, а да си в НАТО, това са тотално противоречиви твърдения. България е в НАТО. Във всички срещи на НАТО – на върха, под върха, във всички изказвания на Столтенберг, на всички експерти, Русия се сочи като основна заплаха, наред със Северна Корея. Цяло лято влачим танкове и самолети по магистралите на учения. Ако стане война, руските ракети са насочени към България. След като България е член на НАТО и след като НАТО като основен противник, военен, приема Русия, нашата отбранителна доктрина е насочена срещу тях („тях“ е Русия – б.а.). Това е доктрината „НАТО“. Ние участваме с нашите доктрини в доктрината „НАТО“. Ако стане война, ние ще се бием на страната на НАТО. Това съм казал, това пише в доклада!“.

„Ние сме с НАТО и НАТО е с нас, Русия е враг, ще се бием с Русия, обаче искаме руски газ, руски хъб и руски туристи!“… Така в понеделник на 2 пъти (по bTV и при откриването на Европейската инвестиционна банка) геополитическият гений отбеляза пламенно стотния ден на третото си правителство. И добави прагматично: „Дай, Боже, да не стане война!“… Делят ни 76 години от 1 март 1941 г. , когато в двореца „Белведере“ подписът на Богдан Филов прикачи България към Тристранния пакт. В името на „нова Европа“ и „новия световен ред“.

 „Това съм казал, това пише в доклада!“. При тази самоотверженост би трябвало да отпадне въпросът „Кой написа годишния доклад за състоянието на националната сигурност на Република България през 2016 г.? В резюме – „Кой обяви Русия за враг?“. Вносител – Борисов, страници – 112, авторът – неизвестен. Хич не е неизвестен. Имаме си доктрини. „Нашите доктрини“. Няколко доктрини. Множество доктрини. Всичките – писани на, под и около върха на НАТО.

 2. Стенограми – четиво за щастливи кокошки

„Стенографски запис!

ЗАСЕДАНИЕ

на Министерския съвет

23 август 2017 година

Заседанието започна в 10.10 часа и беше ръководено от министър-председателя Бойко Борисов.

Точка 3

Проект на Решение за одобряване на Годишен доклад за състоянието на националната сигурност през 2016 г.

БОЙКО БОРИСОВ: Приема се“.

Толкоз. Седем (7) секунди. Без въпроси, дебати, съгласия, несъгласия. Без ни един глас „против“ или „въздържал се“. Безсловесно. Експресно. Единодушно. Душно.

На 30 август, когато докладът е разпределен по парламентарни комисии, МС приема друг доклад, вносител – вицепремиерът и министър на отбраната Каракачанов, страници – 84.

„Стенографски запис!

ЗАСЕДАНИЕ

на Министерския съвет

30 август 2017 година

Заседанието започна в 10,05 часа и беше ръководено от министър-председателя Бойко Борисов.

Точка 1

Проект на Решение за одобряване на доклад за състоянието на отбраната и въоръжените сили на Република България през 2016 г.

БОЙКО БОРИСОВ: Приема се“.

Толкоз. Седем (7) секунди. Няма въпроси, дебати, съгласия, несъгласия. Няма ни един глас „против“ или „въздържал се“. Безсловесно. Експресно. Единодушно. Душно.

И никой министър не задава логичните въпроси:

Са ли въоръжените сили част от националната сигурност? Ако не са – що си губим времето, вместо да се плацикаме на морето? Ако са – защо първо приемаме обобщения доклад, а след седмица – доклада за отбраната и въоръжените сили? Защо в доклада на МО страховитият враг Русия е назован с половин уста, мимоходом, в две изречения, преписани от задължителния евроатлантически кодекс с русофобски заклинания на тема Украйна и Крим? Защо в годишния доклад на ДАНС руската заплаха е несправедливо неглижирана, безотговорно пренебрегната и отсъства тъй скандално? Спи ли ДАНС? Обаче – откъде тогава се взе врагът Русия в обобщения доклад? Ами от „нашите доктрини“, писани на, под и около върха на НАТО.

 3. Русия – лоша, виновна, подла, коварна и зла 

Каква я свърши за 7 секунди на 23 август 2017 г. правителството на геополитическия стратег, титан, гигант и колос?

Вкара България в Третата световна война в името на „новия световен ред“ и „нова Европа“ (честито, русофобчета!); обяви Русия за наш смертелен враг; за рушител на „единна, свободна и мирна Европа“; и за подмолен „източник на регионална нестабилност“ в Балтийско, Черно и Средиземно море, сиреч – за нахална пречка пред доктрината „Триморие“.

(Б.а.: „Триморието“ е идея на САЩ и цели да пресече руските енергийни потоци към Западна Европа; да насъска – военно и пропагандно, бившите соц. страни срещу Русия; да откъсне Балканите от Русия; да прекъсне всякакви връзки на Русия с Европа; да огради Русия с железен кордон и да я натика в изолатор; да създаде сплотен антируски блок под американски контрол. „Който остане извън „Триморието“, ще агонизира“, казва Джордж Фридман.)

Русия е виновна, защото: „засилва своите военни способности и увеличава военните си дейности“ (вместо да легне и да мре); интегрира „в икономиката, социалния и политически живот“ „незаконно анексирания Кримски полуостров“ (вместо да го приподнесе на САЩ, коленопреклонно и с панделка); и защото „разширеният излаз на тази страна („тази страна“ е Русия!) до акваторията на Черно море, вкл. до енергийните залежи в него (тук е заровено кучето!), води до трайно нарушаване на геостратегическия и военния баланс в Черноморския регион“. Изконният американски петрол се оказа руски! Каква нелепа случайност!

Русия е виновна за „влошаването на отношенията с НАТО и ЕС“; застрашава илюзорната „Европейска архитектура за сигурност“; не изпълнява „фундаментални международни договори“; не зачита „териториалната цялост на независими държави“; използва „хибридни стратегии“ и води „информационна война“.

Русия е виновна, защото задълбочава кризата със своите „интензивни опити за възстановяване и разширяване на сферите на влияние чрез действия във военната, икономическата и културната сфера“; защото коварно представя тези опити „като равноправно и взаимноизгодно сътрудничество и дори като помощ за защита на националната идентичност и суверенитет“; и така изкушава, съблазнява и развращава невинните васалчета с порочни помисли за национално достойнство.

И най-сетне – Русия (по подразбиране и презумпция) е главният дестабилизатор не само на Европа, „но и отвъд Атлантическия океан“.

И главно – Русия е виновна, че съществува. Това е изводът от доклада, който ви цитирах. Обаче България е на три морета! Пак!

 4. САЩ и НАТО – бели, пухкави, добри

Неприятни въпроси към хоноруваните русофобски бройлери:

Колко е военният бюджет на САЩ? По информация от вчера – 700 млрд. долара. От тях 100 млн. долара „за възпиране на руската агресия на Балканите“.

А военният бюджет на Русия? 65 млрд. долара.

Колко военни бази имат САЩ по света? 1132 бази в 90 държави.

А Русия? 4 бази в бивши съветски републики и 2 в Сирия.

Кой е авторът на над 170 преврата, интервенции, бомбардировки, политически убийства, манипулирани избори, „цветни революции“ и „пролети“ срещу над 180 суверенни държави за последните 50-60 години и кой погуби между 17 и 20 млн. души? Русия? Не. САЩ.

Кой създаде, отгледа, обучи, финансира и въоръжи ислямистките терористи от „Ал Кайда“ до ИДИЛ? Русия? Не. САЩ.

Кой разбомби Белград с обеднен уран, надовлече муджахидини и талибани, съучаства в унищожението на 530 православни църкви и манастири, и монтира на Балканите измислената държава Косово, ислямистка при това? Русия? Не. САЩ и НАТО.

Кой разсипа Ирак, разлюля Близкия Изток и организира „бежанската“ инвазия в Европа? Русия? Не. САЩ.

Кой създаде, отгледа, обучи, финансира и въоръжи бандеровските неонацисти? Русия? Не. САЩ.

Кой истеризира, рекетира и трови Европа с „руска заплаха“, за да я омаломощи, превземе и подчини на своя интерес? Русия? Не. САЩ.

Има ли в България руски военни бази? Не. Има американски.

А имало ли е съветски военни бази? Не.

Има ли в България руски университет, руски колежи, руски НПО-та? Не. Има американски.

Кой изнуди, принуди, изюди България да унищожи и съсипе своята индустрия, енергетика, наука, образование, армия, култура, здравеопазване, селско стопанство, държава, история, памет, идентичност и достолепие? Русия? Не. САЩ, НАТО и ЕС.

И накрая:

Кой, за Бога, освободи България от турско робство? Русия.

Коя армия избави Европа от нацизма? Червената.

Кой се прави на планетарен властелин, кой вилнее, безчинства, граби, унижава и унищожава, кой е този алчен, ненаситен, световен тиранин и паразит? Русия? Не. САЩ.

 5. Русофобията – състезание по безчестие  

„В по-голямата част от историята ни Русия е наш враг, включително и при Руско-турската освободителна война… Реализирали са просто една рекламна кампания… Година след освобождението голяма част от народа започва да съжалява за турското робство… Русия е направила всичко възможно да удави България в кръв, да я ликвидира и изтрие от картата на Европа… Който чете руските буквари – да ходи да целува портрета на Путин“, разпореди Валери Симеонов, вицепремиер и любител на майтапчийски снимки в Бухенвалд.

„Докладът, в който Русия е поставена сред основните заплахи за страната ни, е обективен. Няма нужда да се прави истерия от този случай“, процеди Екатерина Захариева, вицепремиер и външен министър.

„Това съм казал, това пише! Ако НАТО ни призове, ще воюваме с Русия!“, повели повелителят на геополитиката.

 „Русия приижда! Русия налита, връхлита, агресира, анексира, окупира, узурпира, манипулира, съблазнява, изкушава, развращава! Ей! Чуй ни, Ю Ес Ей! Помощ! Не щем суверенитет, искаме васалитет! Не щем идентичност, искаме в наличност! Не щем история, искаме в Калифорния! Помощ! Помощ!“… Тъй пищят българските ястреби, белким се харесат на своя сюзерен.

Гнусно нещо е предателството.

ВЕЛИСЛАВА ДЪРЕВА                                                      Велислава Дърева

                                                            В. Дума                http://afera.bg              

Предишна статия

Казаното от Борисов ще се хареса на Кремъл

Следваща статия

МЕЖДУНАРОДЕН СКАНДАЛ!

Други интересни