РУСИЯ БИЛА ОСНОВНАТА НИ ЗАПЛАХА…

Автор: Няма коментари Сподели:

Докато България умря окончателно под гилотината на Групировката МУ, докато службите си бъркат в задните части по темата корупция, докато Цв.Цв. регулярно пише „рапорти“ до където трябва в USA, докато Б.Б. се дупи на янките, докато Комедия Нинова – тоже коленичи, съвместно с „натовския си генерал“, отвъд Океана, докато родните „русофили“ са пълна гротеска, официално стана ясно, че Русия била основната заплаха за държавата ни.

Пацаниии, че „руското ресто“ е заплаха е ясно и на уличните кучета. Обаче. „Руското ресто“ пристъпва тихо не към българския народ, а към Тиква и Шиши, както и към определени персони, гепали много кинти. Кинти, проспани услужливо от родните служби, сътворили „доклада“ за „заплаха за националната ни сигурност“:

Българското правителство разглежда Русия като една от основните външнополитически заплахи, става ясно от доклада за състоянието на националната сигурност за 2016 г. Той бе приет от правителството и е изпратен за гласуване в Народното събрание. За първи път в правителствен документ има толкова остри обвинения и квалификации срещу Москва. „Действията на Русия са източник на регионална нестабилност и заплашват нашата основна цел за единна, свободна и мирна Европа. Нарастват предизвикателствата пред сигурността най-вече в региона на Балтийско и Черно море, както и в източната част на Средиземно море, където Русия засилва своите военни способности и увеличава военните си дейности. Към това се добавят и продължаващите конфликти в периферията на Европейския континент и съседните региони, които се превръщат в източници на трайна нестабилност и сигурност“, посочва документът, подписан от министрите и лично от премиера Бойко Борисов. В рубриката „Външна среда за сигурност“ е записано, че „интензивното усилване и модернизация на руските военни способности на територията на незаконно анексирания Кримски полуостров, продължаващите действия за неговото интегриране в икономиката, социалния и политическия живот на Русия, както и разширеният излаз на тази страна от акваторията на Черно море, вкл. до енергийните залежи в него, продължиха да водят до трайно нарушаване на геостратегическия и военния баланс в Черноморския регион“. Като проблем се отбелязва и влошаването на отношенията на Руската федерация с НАТО и ЕС. Това поставя пред сериозни изпитания изградената европейска архитектура за сигурност.

„Неизпълнението и избирателното прилагане от Русия на фундаментални международни договори в областта на контрола и конвенционалните оръжия, незачитането на териториалната цялост на независими държави, информационната война и масовото използване на хибридни стратегии подкопават доверието и значително затрудняват връщането към диалога и намирането на трайни политически решения, свързани със сигурността в Европа“, пише в правителствения документ, цитиран от „Сега“. Пак там се твърди, че за задълбочаване на кризата в отношенията спомагали интензивните опити на Русия за възстановяване и разширяване на сферите на влияние.Това ставало дори чрез „действия във военната, икономическата и културната сфера, представяни в някои от случаите като равноправно и взаимноизгодно сътрудничество и дори помощ за защита на националната идентичност и суверенитет“.

Afera.bg                                              http://afera.bg                     

Предишна статия

НИТО ПРЕЗИДЕНТЪТ, НИТО ВОЕННИЯТ МИНИСТЪР УВАЖИХА ПАМЕТТА НА ЦАРИЦАТА – ВОИН, ПОЛКОВНИК ОТ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ЕЛЕОНОРА БЪЛГАРСКА…

Следваща статия

ТОЯ ОТЛЯВО, НЕЩО КАЗА ЛИ ЗА РЕШЕНИЕТО НА КАБИНЕТА НА ТОЯ ОТДЯСНО, ЗА ЗАПЛАХАТА РУСИЯ?

Други интересни