Прокуратурата охранява корупцията…

Автор: Няма коментари Сподели:

Илиян Василев

Целият шум около антикорупционния закон е всуе и е по-скоро мимикрия или димна завеса за укрепване и задълбочаване на корупцията. Основният проблем при битката с корупцията е анализът на въпроса – какво не работи сега в Системата и защото институциите, които са призвани да се борят не решават проблема. Това написа във Фейсбук Илиян Василев.

Всички, повтарям всички в страната знаят, че прокуратурата е тази, която охранява корупцията. Няма нито един казус на висш политик или бизнесмен, който да обвинен и наказан.

За това при диагностиката в миналия парламент се потърси решение първо през паралелна и относително независима от прокурара специална прокуратура. Цацаров възрази.
След това се потърси меко решение – засилен контрол върху Цацаров – парламент, включително път към потенциална смяна, ако не върши работа. Цацаров отново възрази.

Сега се мъчат как да представят формата за съдържание и създадат видимост на “голяма битка” по темата антикорупция – БСП също се включи със своите срещи, “смело” говорене  – на охраняващата корупционното си “ъгълче” Нинова. Да не говорим за Патриоти, ДПС и ГЕРБ.

Каквито и органи да измислят, който и да назначава шефа на анти-корупционния орган /това е фейк дебат – просто БСП иска да контролира процеса през президента/ няма истинско решение в рамките на този проекто закон, този парламент и това правителство и без да се пипа властта на главния прокурор. Това е изстрадана с годините неоспорима, дори “желязна” истина.

Всичко най-накрая опира до волята на главния прокурор. 
А той ви предлага фейк вариант чрез обвинения балони срещу Ненчев, Трайков, Дянков и сие. Знае прекрасно, че нищо няма да стане – но печелят време и медиите на Пеевски създават ажиотаж около “принципните” политически разлики между БСП и ГЕРБ, между ДПС и ГЕРБ, между Пеевски и Борисов.

Както казах – скучни са ми – няма въображение, лоша драматургия, лоши изпълнители. Имат власт – до време. Правят все повече грешки. 

Като виждате Борисов в екрана – мислите ли, че ако не са поръчковите социологически агенции – ще може да докаже, че народът му вярва.
Или Цацаров, че има влияние върху повече от 5 процента от хората – т.е. всяка масова проява на недоволство ще го измете въпреки всичките му законови гаранции за власт.
Или Пеевски – толкова е крехко основанието за неговата власт. За това и държи евакуационния изход отворен във всеки един момент.
Една седмица протести на 5 хиляди души и са пътници.

Искам да предупредя, че задкулисието, включително структурите на Кой? и на присъдружните му партии, организации, включително и управляващите и т.н. разбраха, че есента ще бъде гореща, с много протести. Тъй като трудно могат да овладеят справедливия гняв на хората, включително мимикрията в управлението, борбата с корупцията, престъпленията с промените в НПК /това беше атентат срещу демокрацията – на практика станахме прокурорска република/, горивата, КТБ-Дунарит и т.н. 

И са измислили вариант чрез медиите да разпространяват новини и организират фейк или контрапротести, още преди основните протести. Идеята е хората да се объркат, да се отнеме енергия и най-вече обезсърчат хората на принципа – “всички са маскари”. Проверих доколкото можах – щом Бултаймс ме призовава?!. 
Започнаха да ме заливат с призиви да подкрепя протести тези дни, на 11 и т.н.
Без ясен и разпознаваем организатор, без ясни послания, без прозрачност – не вярвайте. Искат да откраднат и опитомят гнева Ви, като насочат енергията Ви по фалшиви пътеки на протеста. 

Ще познаете истинските протести, защото ще бъдат значими, по-големи и важни тези и най-вече по лицата на хората, които ще Ви призоват и ще бъдат с Вас по улиците и площадите. Както при пожарникарите – стремят се с малък пожар да предотвратят голям.
Това знаят, това прилагат.
Всуе.

https://frognews.bg/novini/iliian-vasilev-prokuraturata-ohraniava-koruptsiiata.html

Предишна статия

Атина ни превръща в геополитическа дупка с нов жп проект

Следваща статия

Ако Цацаров беше главен прокурор на САЩ…

Други интересни