Велизар Енчев: Борисов и Радев полегнаха пред Макрон

Автор: Няма коментари Сподели:

Полският премиер Беата Шидло определи варненските изявления на френския президент за Полша като арогантни.

 Това е реакция на държавник с лично и национално достойнство, за разлика от българските васали, раболепно полегнали пред арогантния Макрон.

Това заявява Велизар Енчев, бивш посланик на страната ни в Хърватия (1997-2002). В коментара му за посещението на френския президент Емануел Макрон у нас се казва още: 

Борисов бе длъжен да реагира по-остро на френските нападки срещу поляците, защото Варшава брани и нашите интереси. Ала да не бъдем максималисти. Охраняващ джиповете на СИК не знае що е туй достойнство – то нито се яде, нито се търгува, нито се бие с бухалка… 

Макрон щял да ни подкрепя за членството в Шенген и Еврозоната срещу българска подкрепа за френските реформи на трудовия пазар в Европа. Тази трампа е кон за кокошка, защото:

Членството на България в Шенгенската зона зависи от Холандия, наложила вето на българското и румънското присъединяване към Шенген. Влизането ни в Еврозоната зависи на първо място от Европейската централна банка, която има силни резерви към българските търговски банки, след като КТБ рухна с “помощта” на БНБ.

Всъщност Франция изтъргува нещо, което не е нейно и не зависи от нея, но получи това, което е в нейна полза.
Връх на нахалството бе настояването на Макрон рязко да бъдат намалени парите за сближаване между най-бедните и най-богатите държави. Борисов послушно се съгласи. 

И като капак на всичко, президентът Радев страстно лобираше пред Макрон за приемането на Западните Балкани в ЕС, без да обели и дума за сръбската асимилация на българите в Западните покрайнини. За тази Сърбия воюваше днес Радев, сякаш е сръбски, а не български президент! 

Не случихме на държавници! Но на лакеи – Дал Бог!

https://offnews.bg/politika/velizar-enchev-borisov-i-radev-polegnaha-pred-makron-663691.html

Предишна статия

Има два вида игра – по правилата и извън тях!

Следваща статия

ЧЕЗ СИ РАЗВЯВА БАЙРЯКА НА ГЪРБА НА „ЗЛАТНАТА КОКОШКА“ БЪЛГАРСКИЯ ПОТРЕБИТЕЛ…

Други интересни