ПРОФЕСОР ВУЧКОВ КАНИ ДЕЦАТА НА ИВАН ДИМОВ

Автор: Няма коментари Сподели:

 Цели три часа ще отдели прочутият проф. Юлиян Вучков, за да представи музикалните деца на Хисаря. Те ще участват в предаването му заедно с Мими Иванова и Развигор Попов. Това ще стане в новия телевизионен сезон през есента. 

 Магистър Иван Димов – вокален педагог и преподавател в училищата „Св. Климент Охридски” и „Христо Смирненски” е горд, че зрителите не само ще чуят талантливите малки певци и певици, но и затова, че телевизионното време е достатъчно, за да покажат таланта си. 

 Това лято донесе в Хисаря още златни и сребърни медали. Те са резултат на пеенето на близначките Борислава и Наталия Гайкови, както и на Теодора Филчева, които бяха в Италия, в Римини и взеха участие във фестивал , за който бяха дошли да пеят от двадесет държави. Двете близначки взеха златен медал, пеенето на Борислава заслужи златен медал, Наталия взе сребърен, а Теодора – златен медал. Веднага и трите хисарски момичета получиха покани за участие в международни конкурси. 

 Освен това сестри Гайкови записаха три песни в Българското национално радио, които ще звучат в българския ефир. Продуцент – Доротея Петрова. Есента предстои участие на музикалните хисарски деца в Полски Тръмбеш на фестивала, организиран от Веселин Маринов, в Тутракан, в Пловдив, в Кюстендил и в други градове на страната. 

 С особен интерес гражданите очакват повторението на концерта „Любими песни от любими български филми”, който препълни през лятото големия салон на читалище „Иван Вазов”. Той ще бъде изнесен отново с кадри от най – интересните моменти на двадесет и четири български филми, от които звучи музиката. Идеята за този интересн проект е лично на Иван Димов, който подбра филмите и песните към тях. 

Концертът ще започне с песента „В този град, в който аз съм роден…” от филма „Оркестър без име” и ще завърши с „Клетва „ от филма „Вчера”. Макар, че лятото беше пълно с пеене, есента предлага нови предизвикателства към децата, открити от Иван Димов, и подготвени, за да носят в града награда след награда. 

                                                                                                        Тракийски Cвят

Предишна статия

СРАМНИЯТ КРАЙ НА ЛЪВА

Следваща статия

Нубиру – загадъчната планета в Слънчевата система

Други интересни