Борисов: Загубихме президентските избори, защото не искахме да ги спечелим!

Автор: Няма коментари Сподели:

Загубихме президентските избори, защото не искахме да ги спечелим. Това каза премиерът и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на конгреса на Европейските студенти демократи във Варна, предаде „Фокус“.

На въпрос къде са били силните страни на ГЕРБ при победата на парламентарните избори и какъв съвет би дал на студентите като подход, след като партията е загубил президентските избори, коментира: „Загубихме ги, защото не искахме да ги спечелим“.

„Много е важно за демокрацията да има ясно разграничение на властите. Когато една партия, колкото и да е добра и демократична, е спечелила и президентската, и парламентарната, и изпълнителната и местната власт, това не е добре за демокрацията“, уточни Борисов. По думите му в един момент всички партийци започват да мислят, че са си самодостатъчни.

„Да, по-лесно е за управление, но е по-опасно за самата партия. Безспорно ГЕРБ е направила най-много в България. Безспорно се видя, че няма по-добра алтернатива, но в същото време, когато отидеш на избор, предизвикаш ги, е вот на доверие от народа. Отстрани като се дръпнеш виждаш много грешки и проблеми, които иначе в управлението и когато всички власти са от една партия няма как да се забележат“, допълни той.

„Винаги съм благодарял на Господ и на народа, че сме се разбирали. Много грешки си отчетох, много проблеми видяхме, които сега поправяме. Особено в бюрокрацията и тежката администрация. Много отрезвяващо действа, защото всичко, което правиш ти се струва най-правилното, но то надали е. В същото време направеното и видимото от нас през годините е безспорно“, заяви Борисов и изброи инфраструктурните проекти, столичното метро и др.

„Защо комунистите не са го направили? Още през 19 век в Европа е имало метро. С една дума хората оцениха направеното, но в същото време искаха да чуят как ще има повече справедливост, по-бърза и не затормозяваща администрация. Много е важен ежедневният диалог с хората, социалните мрежи много ми помагат. Всеки сигнал и питане го разпределям“, добави Бойко Борисов. „Мисля, че нещата сега са си по местата. Има много добра и ясна границата между институциите.

Това е най-доброто в условия на демокрация“, поясни той.

http://epicenter.bg/article/Borisov–Zagubihme-prezidentskite-izbori–zashtoto-ne-iskahme-da-gi-spechelim–/133075/2/0

                                                              Велизар Енчев

БОРИСОВ СЕ ИЗПЛЮ В ЛИЦАТА НА ГЛАСУВАЛИТЕ ЗА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА С НАГЛО ПРИЗНАНИЕ: БАЛЪЦИ, ИГРАХТЕ В УГОВОРЕН МАЧ!
Бойко Борисов или е слънчясал, или отново показва истинската си същност – на прост и нагъл тип, незачитащ никой и нищо. 

Нормален политик не може да заяви, че не е спечелил избори, защото не е искал. Такова признание е публичен шамар за всички гласували за ГЕРБ. 
Излиза, че плачещата за репресирания си дядо кандидат-президентка е била жалко мюре. 

Ако има капчица достойнство, Цецка Цачева на мига трябва да подаде оставка като министър и напусне партията. Ала няма да го стори. 

Защото елитът и електоратът на ГЕРБ е сбирщина от оскотял плебс и ояли се патриции, от простаци с тумбаци и начетени кариеристи, от градски метреси и селски простакеси, от армия държавни и общински служители, гласуващи за столичните мутри и местните феодали заради единия хляб…
И на всички тези агент “Буда” им казва: Балъци, играхте в уговорен мач! 
Във всяка нормална държава, след такова брутално изявление на премиер и лидер на партия, той ще е политически труп. Завинаги! У нас такава наглост се аплодира, а наглецът се преизбира.
А може би Борисов си признава, че някой отвън /или някой тук/ му е наредил Цачева да изгуби и ген. Радев да спечели. И понеже е зависим, Б.Б. козирува и номинира за президент неизбираемата Цецка. 
Кой ли е началникът на “Буда”? И с какво държи в зависимост премиера на България?

https://www.facebook.com/profile.php?id=1015211075&ref=ts&fref=ts

http://afera.bg

Предишна статия

Бугарија капитулирала пред Македонија под притисок на НАТО и ЕУ…

Следваща статия

Конгресът на САЩ приема резолюция за увеличаване на санкциите спрямо Русия…

Други интересни