Тръмп ще подпише закона за засилване на антируските санкции

Автор: Няма коментари Сподели:

 Белият дом: Тръмп ще подпише закона за засилване на антируските санкции

 Президентът Доналд Тръмп ще одобри законопроекта, който предвижда увеличение на санкциите срещу Русия.  БГНЕС 

Президентът Доналд Тръмп ще подпише законопроекта, който предвижда увеличение на санкциите срещу Русия, обявиха днес от Белия дом. “По-рано президентът Доналд Тръмп прочете черновата на законопроекта и договореностите по важни точки от него. 

Сега той прегледа и финалната версия, одобри я и възнамерява да подпише документа”, съобщи зам.-говорителката на ведомството Сара Хъкъби Сандърс. Изявлението на Сандърс постави край на спекулациите дали Тръмп ще преглътне и ще приеме законопроекта, който открито не одобрява, или ще го отмени и ще засили подозренията по свой адрес във връзка с отношението си към Русия. 

Явно държавният глава реши да се спре на по-малкото зло. БГНЕС припомня, че във вторник Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри законопроект за нови, по-твърди санкции срещу Русия, Иран и Северна Корея. 

Тогава “Законът за противодействие срещу противниците на Америка чрез санкции” бе приет с 419 гласа „за“ срещу 3 „против“. Тази сряда той бе одобрен и от Сената. Планираните икономически рестрикции бяха приети с тревога в Европа заради споменаването на „Северен поток-2“ в документа. Законът изисква от правителството на САЩ „да продължи противодействието“ срещу строителството на този газопровод. 

В него се твърди, че проектът има „вредно въздействие върху енергийната сигурност на ЕС, развитието на газовия пазар в Централна и Източна Европа и енергийните реформи в Украйна“. В него се посочва още, че „правителството на САЩ трябва да превърне в свой приоритет износа на американски енергоресурси“ в Европа, „за да създава работни места“ в в американската икономика.

Прочети още на: http://www.bgnes.com/sviat/amerika/4526185/

Предишна статия

Конгресът на САЩ приема резолюция за увеличаване на санкциите спрямо Русия…

Следваща статия

Секретные дворцы, виноградники и яхты Дмитрия Медведева…

Други интересни