В ЕДНО ОТ НАЙ-ОХРАНЯВАНИТЕ УЧРЕЖДЕНИЯ НА ДЪРЖАВАТА – ОБИР!

Автор: Няма коментари Сподели:

Вчера, около 15:30 часа, в едно от най-охраняваните учреждения в държавата, е станал… обир. Трудно ни е да повярваме на чутото, или може би трябва да кажем – чудото. Но това се случва във Възстановителния център на Правителствена болница, където постоянно се стича „каймакът“ на политиката ни, премиери, политически лидери и други магистрати.

Разбити са две шкафчета в съблекалните, взети са ценности, а  още по-голямата наглост е, че са взети ключовете на автомобил, който е откраднат от паркинга пред басейна.

Нормално е обикновените граждани да се запитат дали това не е едно от най-охраняваните места от полиция и охранители, имайки предвид посетителите му.

Няма друга информация по случая, освен разказа на очевидци, станали свидетели на последвалите действия от служителите на реда.

Трудно е за вярване. При подобен акт, да не кажем гаф, не би трябвало да говорим по никакъв начин за проблемите в сферата на сигурността, а за противодействие на тероризма и дума не бива да обелваме. Уважението към правоохранителната сфера е наистина необходимо, независимо от наличието на невежи екземпляри в нея.

Затова нека се позовем на философия от изтока: „Духът се отнася към тялото си, както владетелят към царството си. Ако духът вътре не е спокоен, то и на тялото липсва хармония. Нали и в царството започва смут, ако владетелят е некадърен.“

Този криминален акт сигурно не е все още онзи смут, за който се пише в „Портите на дракона“, но самозабравянето и алчността на никой не са простили – нито на криминален контингент, нито на лъжеполитици.

Това е Спортно-оздравителен комплекс „Лозенец“… Това са бариери, охрани… кой ли не ходи там от т.нар. „елит“.

И на нас не ни се вярваше… но както казват: „Сигурността е илюзия.“ Много хора не могат да разберат тези думи, но … са истина.

Представяте ли си, това да се беше случило по време на социализма. Не говорим за криминалните извършители, а за служителите на реда, обезпечаващи сигурността на това учреждение, което сега е към правителствена болница. Един колега казва: „Тея щяха да ги е*ат прави.“ Такова нещо не се е случвало в историята на комплекса.

Вероятно сега ще кажат, че няма такова нещо, ако ги попитате … Затова – просто се усмихнете.

ВЕЛИН ХАДЖОЛОВ                                                 Велин Хаджолов

                                                Бивш шеф на ОСА в ДАНС                http://afera.bg     

Предишна статия

ГЛАВНИЯТ КАКВО ЩЕ ПРЕДПРИЕМЕ СРЕЩУ ПРЕМИЕРА СИ ПО РЕДА НА НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС?

Следваща статия

С подписването на договора с Македония…

Други интересни