СЗО ще финализира предложените изменения на IHR тази седмица на тайна среща на IHRRC

Автор: Няма коментари Сподели:

СЗО ще финализира предложените изменения на IHR тази седмица на тайна среща на IHRRC.

Комитетът за преглед на международните здравни правила (IHRRC) на Световната здравна организация (СЗО) планира тайна среща от понеделник, 9 януари 2023 г., до петък, 13 януари 2023 г. IHRRC ще работи за финализиране на това, което сега е документ от 46 страници, който включва предложения за изменения на Международните здравни правила (IHR).

Предложенията ще:

1. Променят цялостната природа на Световната здравна организация от консултативна организация, която просто прави препоръки към ръководен орган, чиито прокламации биха били правно обвързващи. (Член 1)

2. Разширят значително обхвата на Международните здравни правила, за да включат сценарии, които просто имат „ потенциал да повлияят на общественото здраве“.

3. Се стремят да премахнат „зачитането на достойнството, човешките права и основните свободи на хората“. (Член 3)

4. Дадат на генералния директор на СЗО контрол върху средствата за производство чрез „план за разпределение на здравни продукти“, за да изисква от развитите държави страни да доставят продукти за отговор на пандемия, както е указано. (Член 13А)

5. Дадат на СЗО пълномощия да изисква медицински прегледи, доказателство за профилактика, доказателство за ваксина и да прилага проследяване на контакти, карантина и ЛЕЧЕНИЕ. (Член 18)

6. Въведат система от глобални здравни сертификати в цифров или хартиен формат, включително сертификати за тестове, сертификати за ваксини, сертификати за профилактика, сертификати за възстановяване, формуляри за откриване при пътуване и здравна декларация на пътника. (Членове 18, 23, 24, 27, 28, 31, 35, 36 и 44 и приложения 6, 7 и 8)

7. Пренасочат неуточнени милиарди долари към Индустриалния комплекс за спешна помощ на фармацевтиката без никаква отчетност. (Член 44А)

8. Разрешат разкриването на лични здравни данни. (Член 45)

9. Разширят значително капацитета на Световната здравна организация да цензурира това, което те считат за грешна информация и дезинформация. (Приложение 1, стр. 36)

10 Създадат задължение за изграждане, предоставяне и поддържане на инфраструктура по IHR на входните точки. (Приложение 10)

76-ата Световна здравна асамблея е планирана да се проведе от неделя, 21 май 2023 г. до вторник, 30 май 2023 г. За да могат предложените изменения да бъдат разгледани по време на 76-ата Световна здравна асамблея, те трябва да бъдат представени на Световната здравна организация най-малко 4 месеца предварително.

IHRRC планира да представи тези предложени изменения на СЗО до неделя, 15 януари 2023 г.

Международните здравни правила са съществуващо, правно обвързващо международно право. Ако предложените изменения бъдат представени на 76-ата Световна здравна асамблея, те могат да бъдат приети с обикновено мнозинство от 194-те страни членки. Съгласно вече съгласуваните правила на IHR, ако предложените изменения бъдат приети, страните членки няма да трябва да предприемат никакви допълнителни действия. От Сената на Съединените щати няма да се изисква да предоставя две трети гласове, за да даде своя „съвет и съгласие“. Няма да са необходими подписи от национални лидери. Моля, докладвайте за този проблем възможно най-скоро

ИЗТОЧНИЦИ:

Предложените изменения на Международните здравни правила:
https://apps.who.int/gb/wgihr/pdf_files/wgihr1/WGIHR_Compilation-en.pdf

100 причини да спрем поправката #StopTheAmendments
https://jamesroguski.substack.com/p/100-reasons

Помогнете за разпространението на тази информация:
https://jamesroguski.substack.com/p/help-spread-the-word

https://dailyclout.io/critical-who-to-finalize-proposed-ihr-amendments-this-week-in-secret-meeting-with-ihrrc/

Източник: BGmilitary

Предишна статия

Третата световна война започна – еднополюсен или многополюсен свят? (Част 3)

Следваща статия

Надпис „Болгар” на плочка от македонския град Виница отваря тема българин ли е Ахил

Други интересни