“Всеки ден работя и ще продължавам да работя да посрещнем президента Доналд Тръмп в България”

Автор: Няма коментари Сподели:

България може да изиграе ролята на посредник за цялостното придвижване на Балканите към Европа. Това каза пред журналисти в Министерски съвет Негово Превъзходителство Ерик Рубин, посланик на САЩ в България, след среща с премиера Борисов, предаде „Фокус“.

 „Проведох много хубава кратка среща с министър-председателя, за да изразя нашата подкрепа за плановете за подписване на споразумение с Македония. Мислим, че това е много позитивна стъпка напред на Балканите, и силно подкрепяме усилията на правителствата на България и Македония да подпишат споразумение по този въпрос. 

Също така силно подкрепяме прогреса, който България и Гърция постигнаха заедно, за да завършат проекта за интерконекторна връзка, който е изключително важна част от енергийната диверсификация на Европа“, заяви американският посланик.

 „Силно подкрепяме прогреса, който е постигнат, а също и виждането за фокуса към Балканите в Европейското председателството на България. Мисля, че България може да изиграе ролята на посредник с помощта за цялостното придвижване на Балканите към Европа“, допълни още той.

 Посланик Рубин обяви, че работи за визита на Тръмп в България. “Всеки ден работя и ще продължавам да работя да посрещнем президента Доналд Тръмп в България”. 

 Запитан за неговото мнение за готвените промени в съдебния закон, Ерик Рубин подчерта, че темата на срещата се е ограничила само до външната политика. 

Силно подкрепяме прогреса, който беше постигнат в региона като се фокусирахме върху Балканите и българското Председателство на Съвета на ЕС, отбеляза посланикът на САЩ. 

България може да играе ключова роля, за да помогне за влизането на държавите от Балканите в ЕС, посочи той.

http://epicenter.bg/article/Borisov-predstavi-dogovora-sas-Skopie-na-poslanika-na-SASht–Rubin–Podkrepyam-go-/132856/2/0

Предишна статия

С подписването на договора с Македония…

Следваща статия

Велизар Енчев в Канал 3…

Други интересни