Билките гарантират дълголетие и качествен живот…

Автор: Няма коментари Сподели:


Дионисиев: Билките гарантират дълголетие и качествен живот 

Трябва да има държавна намеса на много високо равнище, за да може интересът към билките да бъде поддържан и развиван. / БГНЕС Билките са един от начините да решим проблемите си по здравословен и природен начин. Билките са дълголетие Винаги е имало интерес към билките. С развитието на информационните технологии хората все повече и повече се стремят да се обръщат към тях, защото виждат и някои проблеми с лекарствата, които са свързани с дефектите при тяхното използване. 

За България билките винаги са били традиционни. Нашите баби и родители все още си спомнят, че са се лекували предимно с билки, а не с лекарства. И продължителността на живота им никак не е била кратка. Неслучайно в България преди години е имало най-много столетници, според данните от едно изследване. Тогава хората са се лекували единствено и само с билки. Не е имало никакви лекарства. Следователно билките са един от вариантите хората да живеят дълго и качествено. Всеки избира сам дали ще се лекува чрез природата, която е дала билка за всеки лек. Това не става за един час, разбира се, за да ти мине болката. 

Но, ние не лекуваме болката, а ние лекуваме причините за нея. Билките са единият от начините, за да стигнем до причините. Подходът е много дълбок. Много е опростено да се каже, че само чрез билките могат да се намерят причините. Те са свързани с начина на живот, околната среда, това, което ядем, дишаме. Билките са един от начините да решим проблемите си по здравословен и природен начин. Чаят разхлажда най-добре през лятото В България чай се пие повече, когато е студено. Това не е факт в едни страни, където е още по-горещо. Те са усетили, че когато е много горещо трябва да пиеш чай, защото тогава организмът реагира по-добре и е по-добре за здравето, вместо да пиеш студено или газирано. В Арабските страни се сервира предимно топъл чай, защото това е по-добре за организма.

 Предстои тази тенденция да се обърне у нас и хората да пият чай непрекъснато, защото това е добре за тях. Златният корен – българският чудодеен еликсир Фирмата се занимава с всички билки, които се срещат в България, включително култивираме такива, които ги няма. Целта е да задоволяваме потребителското търсене на американския и българския пазар, и част от европейските клиенти. Няма билка, която да не събираме. Дори сме въвели билки, които не ги е имало, защото пазарът има интерес към тях. Например goldenseal, което е една чисто американска билка. Въвели сме я в България, за да може да я култивираме, както въвеждаме и билката златния корен. 

На Балканския полуостров има много билки. / БГНЕСImage title

 Златният корен е една българска традиционна билка, която от години има добро име в България. Въпреки това потреблението й е намалено силно, защото наличностите на златен корен в страната са много ограничени поради това, че расте при специфични условия и е трудно да бъдат създадени тези условия навсякъде. Ние в момента култивираме златен корен високо в Родопите успешно 5-6-та година. На тази база сме създали продукти от златен корен, за да може той да достигне директно до българите. Пускаме продуктите си първо в България, а не където има търсене, защото искаме първо да тръгнем от родния пазар. За нас той винаги е бил номер едно по важност. Не е номер едно по икономическо значение, но ние като българи трябва да продаваме първо в България. Ползите от златния корен са много. Той е един голям адаптоген. Действа изключително положително на мъжете при всяко положение. Има имунностимулиращо действие. Една многостранна билка, която се предписва в тежки болестни състояния. Същевременно може да се пие непрекъснато, когато човек се чувства изтощен, има нужда да бъде успокоен, да избяга от стреса, който е един голям бич. 

Държавата трябва да се намеси, за да има билкарство На Балканския полуостров има много билки. Уникалността е, че има разнообразие. Проблемът е в това, че за да се поддържа това разнообразие трябва да има хора, които да ги познават. Така наречените навици на българите да ги разпознават, обаче започват с времето да отмират. Умират, защото няма берачи, а няма берачи поради много причини. Все по-малко се намират, които да събират билки. 

В България проблемът с работната сила става все по-сериозен и назряваш. И ние сме в същото положение. Според мен трябва да има държавна намеса на много високо равнище, за да може интересът към билките да бъде поддържан и развиван. Като казвам билките, имам предвид билкосъбирането, начинът по който хората ги разпознават, преработват и предлагат на пазара. Ние сме в групата ентусиасти, които набират все повече и повече сила. Така наречено – връщане към природата, осъзнаване на необходимостта, че начинът, по който живеем трябва да бъде съобразен с това, че ние сме рожби и деца на тая природа. Това е една вълна, която в момента е много силна и младите хора все повече и повече започват да се интересуват от това как да се хранят, как да живеят, как да не използват химически продукти непрекъснато. Виждате – вегани, вегетарианци – става все по-модерно и ние сме част от тази вълна. Искам да уверя хората, които познават “Биопрограма”, че нашите продукти са най-качествените, които могат да се намерят поне в България, и им пожелавам да се допитват до нас, да ни пишат и ние ще намерим начин да им помогнем, при положение, че имат нужда от билки. 

БГНЕС ———— Десислав Дионисиев, изпълнителен директор на фирма „Биопрограма“, която повече от 30 години се занимава с производство на храни, чайове и пчелен мед.

Прочети още на: http://www.bgnes.com/spa-i-bio/zdrave/4519851/

Предишна статия

Асеновград отново е крепост!!!

Следваща статия

Боровинкови дни и нощи на върха на Балкана…

Други интересни