Списък с банкови сметки в чужбина на български политици и управници е предаден на американските служби…

Автор: Няма коментари Сподели:

Списък с банкови сметки в чужбина на български политици и управници е предаден на американските служби. Подателят е депутат от ДПС. Той предал информацията чрез свой колега от друга парламентарна група, който имал достъп до посолството на САЩ в София.

Сред притежателите на тайни сметки бил и премиерът Бойко Борисов. Също и няколко министри, политици, банкери и бизнесмени. Това научи Фрог нюз от дипломатически източници. Американците се отнесли първоначално много скептично към списъка, след което поискали ясни доказателства. Народният представител от движението обещал да предостави такива. В замяна поискал да бъдат отблокирани негови финансови авоари в Дубай, Ливан и Лихтенщайн. Те били под запор заради съмнения, че натрупаните в тях милиони са от контрабандна дейност, незаконни сделки и пране на пари.

„Пропелият” политик обещал напоителна информация и за корупционни схеми за стотици милиони през последните години. Надявал се срещу информацията да получи защита при международни разследвания с обещание да свидетелства. Такива се очаквали в най-скоро време. Причина за тях са многобройните сигнали и материали предоставени на американската мисия от неправителствени организации и граждани за тежка корупция по високите етажи на властта в България.

 Американците искали от депутата от ДПС имена на корумпирани и зависими висши магистрати. Настоявали също да им предостави данни за участието на политици и ръководители на институции в ликвидирането на КТБ през 2014 г.

 Депутатът потърсил връзка с посолството на САЩ преди месец. Внимателно избрал посредник, на когото да довери внезапно появилото се желание да сътрудничи и да се „бори” с корупцията.

 ВАЖНО! Очаквайте сензационни подробности за списъка с банкови сметки в офшорни зони, колко души е натопил „пропелия” политик и очаква ли се международно разследване на български политици, придобили милиони по съмнителен начин.

http://frognews.bg/obshtestvo/underground/oligarh-izpial-tsru-taini-borisov-korumpirani.html

Дванайсет политици, бизнесмени и министри са натопените за корупция, пране на прани и кражби от депутат от ДПС пред американските тайни служби. Въпросните лица народният представител описал като незаконно забогатели, посочил и някои от банките в чужбина, където трупали тайно сметки.

Както Фрог нюз вече съобщи, българският политик е „пропял” пред ЦРУ. Той обещал да разкрие схеми за източване на държавата, в които са замесени политици и министри.

Сред имената е и това на премиера Бойко Борисов. Двама от министрите са от предишни кабинети, а двама – от сегашния. Те получавали в продължение на години огромни подкупи, за да си затварят очите за търгове, печелене на обществени поръчки, издаване на лицензи, както и за да не бъдат проверявани определени лица и фирми.

Самият приносител на важната информация от задкулисието също бил замесен в подобни схеми, но с накисването на 12-те смятал да се измъкне със статут на „защитен свидетел”. Информацията е дипломатически източник, пожелал анонимност.

 Американските спецове обаче не се доверили на българския източник, защото името му било замесено в сътворяването на доклад от МВР и ДАНС преди три години, пълен с неверни данни и манипулационни изводи. Документът бил предоставен на ЦРУ.

 Американците обаче извършили свои разследвания и разкрили измамата. Например за организатори на мащабна цигарена контрабанда през Турция, Ирак и Сирия и финансиране на терористични организации били посочени едни лица, а се оказали съвсем други, при това политици. Скандалът бил туширан само, за да не пострадат дипломатическите отношения между София и Вашингтон.

 Този път американците поискали доказателства и факти за твърденията на депутата.

 Освен това настояли да получат данни и за хора от най-близкия приятелски кръг на депутата, както и пълни признания за собствените му далавери и машинации.

 Включително за ролята му във фалирането на КТБ, връзките му с висши магистрати и за корупцията в тези среди.

 Преди около месец депутатът, решил да се прави на „борец срещу корупцията”, потърсил връзка в посолството на САЩ в София. Това станало чрез посредник – негов колега от друга парламентарна група. Въпросният човек бил стар познайник на мисията и от години се срещал със служители на посолството по различни поводи.  Оферирани били невиждани досега компромати за политици и бизнесмени.

 Някои банкови сметки на „пропелия” парламентарист в Дубай, Ливан и Лихтенщайн били блокирани след сигнали на американски и британски служби, че влоговете са с неясен произход. Източниците на Фрог нюз смятат, че това е една от причините дептатът да реши да накисне свои „другари” в крупни далавери.

 Източници на Фрог нюз от парламента и МВР споделиха, че след публикацията ни от 22.06.17 за „пропелия” политик, от най-високо място е разпоредено на службите да разровят откъде сайтът има такава информация, както и кои са изчточниците ни.

http://frognews.bg/novini/12-polititsi-ministri-natopil-deputat-slujbite.html

Предишна статия

Руската посланичка е без конкуренция…

Следваща статия

Климатичните промени изправят една трета от света пред смъртоносни горещи вълни…

Други интересни