Властта се измъква с уволненията…

Автор: Няма коментари Сподели:

                               Румен Радев

Не приемам подхода на властта, при който те се измъкват, отчитайки професионализма на хората”, коментира президентът Румен Радев по повод скандала с нацистките поздрави, който коства поста на заместник министър от „Обединените патриоти”.

Въпросът е дали осъждаме тези явления или не. Осъждането на нацизма трябва да е абсолютно задължително, извинението е най-добрият подход”, категоричен е Радев.

По думите му проблемът с този скандал е много по-фундаментален отколкото изглежда.

 „Историческата ревизия от последните години позволява пълзяща индулгенция на нацизма. Дори в Европа разделена от желязната завеса имаше абсолютен консенсус и от двете страни за осъждането на нацизма. Трябва да сме единни около този консенсус във всичките му форми”, категоричен е Радев.

 Според него в обсъждането на скандала се внушава, че ако си обикновен гражданин подобни шеги са допустими, но ако си във властта са забранени. „Не става въпрос за позицията в обществото. Ролите много бързо се сменят, особено в наше време”, каза Радев.

 По повод искането на председателя на ВКС Лозан Панов да се срещне с Радев, за да разговарят за съдебната реформа и „ЦУМ-гейт”, държавният глава каза, че проверки трябва да се извършват от подходящите институции.

 „Аз ще изкажа моето становище по правосъдната реформа и наистина трябва да има сериозен дебат дали реформата трябва да е в дълбочина или не”, каза още Радев, цитира bTV.

http://frognews.bg/news_135009/Radev-za-natsistkite-pozdravi-Vlastta-se-izmakva-s-uvolneniiata/

Предишна статия

ГОЛЯМА НАГРАДА ЗА ДИРЕКТОРА НА МУЗЕЯ В ХИСАРЯ

Следваща статия

Серый кардинал или последний бандит Хисаря…

Други интересни