Бриджит и Еманюел: историята на една необикновена любов…

Автор: Няма коментари Сподели:

Бриджит и Еманюел Макрон

Той е на 39, а тя току-що навърши 64. И по всяка вероятност само след седмица двамата ще влязат в Елисейския дворец. Ето историята на необикновената любов между Бриджит и Еманюел Макрон:

Бриджит и Еманюел Макрон са в момента най-обсъжданата двойка във Франция – включително и поради възрастовата им разлика, която възлиза на почти 25 години. Но коя всъщност е Бриджит Макрон – жената, на чиито къси поли и изрусени коси френската булевардна преса обръщаше обилно внимание още в началото на политическата кариера на Еманюел Макрон?

Бриджит е най-малкото от шест деца в семейството на Симон и Жан Трьоно. Родена е на 13 април 1953 година в Амиен, университетски град на около 140 километра северно от Париж. Семейството ѝ е заможно – притежава известна фабрика за шоколадови изделия, създадена още през 1872 година.

Бриджит е на 20 години, когато се омъжва за банкера Андре Луи Озиер. В началото на 1980-те години вече е майка на три деца – един син и две дъщери. А междувременно има седем внуци. Бриджит е работила цял живот като учителка – допреди две години, когато се отказва от професията си, за да подпомага политическата кариера на съпруга си Еманюел Макрон.

“Каквото и да правите, ще се оженя за Вас”

Двамата се запознават в театралния кръжок на Бриджит в частния йезуитски лицей “Провиданс”. 17-годишният ученик и 41-годишната преподавателка подготвят заедно сценична адаптация на пиесата “Изкуството на комедията” от Едуардо де Филипо. “Постепенно се оказах изцяло завладяна от неговата интелигентност. Усещах, че излизам от равновесие. Той също”, разказва Бриджит Макрон пред списание “Пари мач”.

Родителите на Макрон не са възхитени от увлечението на сина си. По тяхно настояване Еманюел Макрон напуска училището в Амиен и довършва средното си образование в престижната гимназия “Анри IV” в Париж. Сбогува се с учителката си с думите: “Каквото и да правите, един ден ще се оженя за Вас”. И наистина: двамата поддържат постоянен контакт, а през 2007 година Бриджит подава молба за развод и се премества в Париж при Еманюел Макрон.

Когато Макрон стъпва на политическата сцена, мнозина французи гледат с подозрение на личния му живот – преди всичко заради голямата възрастова разлика. Но тези нагласи отдавна се промениха. Нещо повече: в изборната борба двамата използваха възрастовата си разлика, за да разчупят представите за идеалния кандидат-президент. А иначе Еманюел Макрон може да се похвали с блестяща кариера: бил е инвестиционен банкер, икономически съветник на президента Франсоа Оланд, а след това и министър на икономиката.

“Представете си само как ще изглеждам след пет години”

Необикновената му любов с неговата много по-възрастна съпруга вече почти не среща критики сред френската общественост. Точно обратното дори: най-вече жените оценяват високо смелостта му да показва съвсем открито любовта си към своята 64-годишна съпруга.

През всичките седмици на предизборната борба Бриджит Макрон е неизменно до съпруга си. Играе активна роля в предизборните му прояви и постепенно се превръща в част от цялостната му изборна стратегия. За разлика от съперничката си Марин льо Пен, Еманюел Макрон позволява на французите да се запознаят не само с политическия, но и с личния му живот. А жената, която след изборите на 7 май по всяка вероятност ще бъде новата Първа дама на Франция, печели все повече симпатии и радва медиите със своето чувство за хумор. На въпрос на журналист защо според нея съпругът ѝ трябва да спечели тазгодишните президентски избори, Бриджит отговаря: “Представете си само как ще изглеждам след пет години”.

Френското дете-чудо

Единствен той в надпреварата за Елисейския дворец предупреждава французите, че не могат без Европа. Защитава либералните ценности и е с отлични шансове да се пребори с популистката Льо Пен. Кой всъщност е Еманюел Макрон? (03.03.2017)  

Това, което трябва да знаем за Макрон и Льо Пен

Напоследък новините за личния живот на Макрон и Льо Пен засенчват същественото: какви са конкретните намерения на двамата кандидати за президентския пост на Франция? (27.04.2017)  

Последна надежда за Франция

Какво ли се случва във втората по големина държава в ЕС, щом една крайна популистка с архаични възгледи успява да постигне подобен триумф? – пита Бернд Ригерт по повод изборния резултат на Марин льо Пен. (24.04.2017)  

  • Дата 30.04.2017

  • Автор Мария Кристоф    

  •  Цяла Франция говори за нея           Image titlehttp://www.dw.com/bg

Предишна статия

Що за човек е бил Кант?

Следваща статия

Храм край Земен е ключът за оцеляването на Земята…

Други интересни