ЗЛОУПОТРЕБИТЕ ЗА 50 000 000 ЛВ. ЗА МАГИСТРАЛАТА

Автор: Няма коментари Сподели:

„Нека уточним, че освен сигнал от ОЛАФ за нередности и изпълнение на строителните дейности по изграждането на АМ „Марица“, ние получихме и сигнал от двама народни представители през юни м.г. На 17 септември след извършена 3 ­месечна проверка, спецзвеното „Антикорупция“ започна досъдебно производство. Разследваме безстопанственост и длъжностни престъпления при изграждането на АМ „Марица“ Лот 1.

След 5 месечно разследване стана ясно, че милиони български лева са били похарчени в нарушение на закона. Това е отсечката от Димитровград до Оризово. Става въпрос за 31 км отсечка, която е трябвало е да бъде изградена за 25 месеца от подизпълнител – италианска компания, стана ясно от думите на Арнаудова. Това не се е случило и самият изпълнител е посочил, че има форсмажорни обстоятелства. Имало е преовлажняване на почвата. Вместо да се наложи на същия изпълнител да реши проблема, АПИ избира друга фирма – „Пътища – Пловдив“ и тази услуга струва 50 млн. лв. Става дума за фирма на Георги Гергов“, заяви по БНТ Румяна Арнаудова, говорител на ВКП.

Проверка на АФЕРА показа, че „Пътища Пловдив“ АД, собственост на Георги Георгов, е била продадена на … консорциум „Агромах“. Същата „Агромах“, която стана скандално известна с репликата на собственика и Методи Бачев, че „кметът на Симитли е@ал Бойко Борисов“.

„Продавам, този бизнес е много обвързан с държавните поръчки, а аз съм политик. Затова не искам да ме говорят“, обяснява тогава Гергов причината да се раздели с една от перлите на бизнес империята си. „Агромах“ обаче и до момента на продажбата е партнирала на „Пътища Пловдив“ АД в редица обекти. Фирмата се ръководи от Методи Бачев и Христо Савев, син на Асен Савев. „Агромах“ бе строител на АМ „Люлин“, направи ремонта на прохода Владая.

Така лъсна, че „паралелната държава“ срещу която уж се „бори“ Корнелия Нинова, участва ударно в „паралелните далавери“ на същата тая „паралелна държава“ на ГЕРБ чрез фирма на лицето Георги Гергов, който, забележете!, направи Корнелия Нинова председател на БСП, а тя го шутира едва преди дни, но не заради участието му в „паралелната държава“, а заради срещата в ЦУМ със Сашо Дончев и Цацаров.

Afera.bg

Предишна статия

В България т. нар. демократи, възцарили се преди 27 г., нонстоп играят пред народа на играта „Тука има – тука нема“ …

Следваща статия

И ПАК ХИСАРЯ ЩЕ ЗАПЕЕ

Други интересни