РЕШЕНИЕТО НА ВЪРХОВНИЯ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД ВКАРА В КАПАНА „КОАЛИЦИЯ ЗА ХИСАР”

Автор: Няма коментари Сподели:

     То не бяха дела, то не бяха жалби, то не бяха заседания, то не бяха решения на ОИК…Няма да ги изброяваме, защото за година и половина те станаха много.  Спешни заседания на Общинската избирателна комисия за отстраняването на инж. Ненко Костов от Общинския съвет, жалби до Административен съд –Пловдив, обжалване в София. Пак връщане на делата. Пак решения, нови жалби…

    Докато на 24 април 2017 година най – после излезе решение № 5231 на Върховния административен съд, с което  „Коалиция за Хисар”, представлявана от Николай Марковски и Рангел Спасов падна в капана. Година и половина две партии създадоха всичко възможно да направят живота на Ненко Костов черен. Те бяха толкова сигурни, че ще го изгонят от Общинския съвет, че спокойно си пиеха кафето и само мислиха какво още да добавят, за да го компрометират напълно.  А Костов тичаше по дела – ту в Пловдив, ту в София и чакаше справедливост. Година и половина мина, делата  обиколиха всички инстанции и Върховният  административен съд осъди „Коалиция за Хисар” с представител Николай Марковски и Рангел Спасов  като отхъвърли жалбата им да бъдат отнети пълномощията на Ненко Костов като общински съветник. „Коалиция за Хисар” ще заплати 900 лв. на Ненко Костов и 1 200 лв. на Националния фронт за спасение на България, партията, която имаше  адвокат на заседанието на Върховния административен съд, за да защити съветника от своята партия.

     Всъщност историята около името на Ненко Костов е по – стара от година и половина. Неговото компрометиране започна от 2013 година. От тогава минаха четири години. Терзания, безпокойство, тревожно очакване, търсене на истината, тичане по адвокати…

    На въпроса какво смята да прави заради четирите години мъки, Костов отговори, че сега ще предприеме действия, които да накарат хората, причинили му всички неприятности, да си платят и да имат неспокойни нощи като неговите. „Щом коалицията се представлява от Николай Марковски и Рангел Спасов, ще търся отговорност от тях” – каза съветникът.

    И така – Върховният административен съд оправда инж. Ненко Костов и той остава съветник в хисарския Общински съвет. 

Надява се сега да работи по – спокойно и  ползотворно.

    Кои партиии влизат в „Коалиция за Хисар”? Кога е създадена коалицията? Кой е дал идеята коалицията да поиска да бъдат отнети правомощията на общинския  съветник  Костов?

 Много въпроси, на които ще търсят отговори адвокатите. Защото някой все пак трябва да плати онова, което е решил съдът.

                                               Тракийски Cвят

Предишна статия

НИНОВА И ГЕРГОВ – ПАРТИЙНИЯТ ЧОВЕК

Следваща статия

ЦУМ-гейт: ето отговорът на въпроса “Кой”

Други интересни