Кои сме ние?

Автор: Няма коментари Сподели:

Гледай видео – НАТИСНИ ТУК

„Сдружение Азбукари” е неправителствена организация, създадена през 2012 година. Същността на работата ни е да развиваме социалната интеграция, да насърчаваме и подкрепяме талантливите деца и да ги вдъхновяваме да не изоставят мечтите си. „Сдружение Азбукари” доказа, че е инициативна организация, която умее да събира хора с разнообразни интереси, образование и професии, обединени от идеята да помагат и да подобряват условията на живот на децата. Нашата организация създаде първата в България комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специфични потребности. Откриването й даде възможност на стотици деца в град София, с различни физически увреждания, да играят заедно със своите връстници в адаптирана среда, отговаряща на всички европейски стандарти. За това, че реализираният проект е важен и подпомага социалното включване на уязвимите групи, потвърди и посещението на съпругата на най-малкия син на британската кралица Елизабет II Едуард – принцеса Софи. Тя беше наш почетен гост при посещението си в България в края на месец юни 2013 г. С този първи за страната проект Азбукарите показахме, че успяваме да отправяме правилни послания, имаме верни и устойчиви практики, и разбира се, работим отговорно, динамично и с голямо вдъхновение. Всичките ни усилия водят до положителни резултати. Потвърждение за това е създадената втора в страната детска площадка, подходяща и за деца с увреждания в град Велико Търново, с генералната финансова подкрепа на компания „Лактима”. Този дълъг път, изминат с подкрепата и любовта ни към децата, вече представлява Национална кампания за социална интеграция „Вярвам в теб!”. Тя е своеобразна социална политика на „Сдружение Азбукари” и компаниите, които ни подкрепят, на национално ниво. Щастлива съм, че сред тях има корпорации, които настояват да се включат отново в следващите етапи на развитие на този проект. Ние осъществихме и проекта „Стая за усмивки”, финансиран от „Експириън България”. Също така дадохме възможност на повече от 1000 деца да участват в две последователни издания на фестивала на толерантността „Вярвам в теб!” – 2012/2013. Реализирахме два национални конкурса за рисунка и няколко благотворителни концерта. Изградихме детска площадка за малките посетители в Националния исторически музей и развихме изобилие от инициативи, посветени на спорта, интеграцията, музиката и съживяването на българските традиции.
Основната заслуга за всичките успехи на организацията ни е на Азбукарите, на членовете и на симпатизантите ни. Нищо от това, което сме направили дотук нямаше да бъде реалност, без техния неуморен труд и хилядите трудности, с които се сблъскахме. Готови сме да създаваме дълготрайни партньорства за развитието на социално значими инициативи. Всеки, които намира смисъл в правенето на добро, може да ни потърси и да стане наш съмишленик. Благодарни сме на всичките ни приятели, които поддържат безотказно огъня на развитието на „Сдружение Азбукари”
Ние работим за просперитета на България!

Велислав Петров, зам-председател на “Сдружение Азбукари”

Правим иновативни и полезни проекти, които са в интерес на цялото ни общество. Въпреки трудностите, които срещаме всеки ден, ние, а се надявам и Вие да продължаваме напред. Ние не губим надеждата си, че у нас могат да се случват полезни неща. Нуждаем се от Вашата подкрепа и затова бързо станете част от семейството на “Азбукари”. Заедно можем повече!

 

Яна Трендафилова, главен координатор на “Сдружение Азбукари”

Правим добро и се гордеем с това! Аз съм азбукарка и винаги ще продължа да бъда активна в помощта и подкрепата си към другите хора. Трябва да докажем, че доброто съществува. Това е основната мисия на „Сдружение Азбукари”, ако и ти мислиш като мен, то ела при нас! Благодарни сме на всичките, които поддържат огъня на развитието на „Сдружение Азбукари” и се надяваме да имаме все повече съмишленици.

Антон Кирилов, координатор на “Сдружение Азбукари”

Работата трябва да ти носи удоволствие, затова реших да участва там, където мога да бъда полезен не само на себе си, но и на другите. За мен “Сдружение Азбукари” показва иновативните образователни решения. Надявам се повече деца и техните родители да се сдобият с нашите авторски проекти. Продължавам да се труда за “Азбукари”, защото това ми носи щастие. Нашият екип продължава напред, бъди и ти част от тази магия.

 

Николай Георгиев, д-р по журналистика

Мечтаех да стана доктор в смисъл да лекувам хората, но сега съм малко по-различен доктор. Пак лекувам, но не физическите, а моралните и етични проблеми в обществото. Всеки един от нас може да бъде искрата, която да запали пожара на промяната. „Сдружение Азбукари“ е духовната промяна на България, ако и ти се чувстваш съпричастен с нашите цели, то време не губи а към нас се присъедини.

Предишна статия

ДВЕ СНИМКИ, ДВЕ КАРТИНКИ

Следваща статия

ЗА ОТРОВНИТЕ ПОДАЯНИЯ

Други интересни