СЛЕД ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ!

Автор: Няма коментари Сподели:
  • Ще подадете ли оставка, ако загубите изборите?– пита репортерът.

  • БСП няма да загуби изборите! – отговаря Корнелия Нинова.

  • И все пак, ако ги загубите? Ще подаде ли оставка?

  • БСП няма да загуби изборите. БСП ще спечели тези избори – повтаря лидерката на БСП.

Но мина ден, мина два, дойдоха изборите, излязоха резултатите и БСП загуби изборите. Събра 5 процента и половина по- малко гласове от ГЕРБ. Нинова се усмихва, но отвътре злоба я яде. Не можа да стане министър- председател. Защото  Бойко Борисов взе, че за трети път спечели парламентарните избори. Отиде служебната кола, отиде шофьорът, който да и отваря вратата, отиде  секретарката, която да и държи палтото, язък!

   Че ГЕРБ не са доволни, това е факт. Защото очакваха много повече гласове. Но този път се явиха партии и партийки, та объркаха народа и той ха за този, ха за онзи, та накрая сума ти разпилени гласове..

   Не са доволни и Обединени партриоти. И те искаха да спечелят повече гласове, та да имат повече народни представители и да могат да осъществят програмата си, която между впрочем беше окрадена от коя ли не партия. Дори червената лидерка каза, че намира общо между програмата на БСП и Обединени патриоти, та с тях щяла да преговаря за правителство. Надежда всяка оставете. Правителство на БСП няма да има. Цветанов не вървя от село в село за този, дето духа. Той беше двигателят на ГЕРБ, а Бойко Борисов този път беше умерен и точен в изразите си.

    Валери Симеонов  казва, че животът е нещо доста сложно. „ Не сме болни от амбицията за власт” – допълва лидерът на Нацианалния фронт за спасение на България.Но никой не може да оспори, че Обединени патриоти да станат  трета политическа сила в един Парламент, това е голям успех. Да надминеш тези, които 27 години диктуваха политиката в страната и решаваха към кого да идат, за да бъдат в правителството. Движението за права и свободи този път беше изядено от ДОСТ на Местан, които не влязоха в Народното събрание, но объркаха всички сметки на сараите.

    Ако  има партия, която да плаче и  бърше скришом сълзите си, това е Реформаторският  блок. От много умни глави те взеха, че се разделиха на три – Реформаторски блок, Нова република и Да, България. Разделиха се и сега ще гледат отдалече вратата на Народното събрание. Реформаторите изобщо не очакваха, че ще бъдат отвън. Те крояха планове как да объркат политиката вътре, та  пак за тях да се говори. Да, но  пролетните цветя цъфнаха и разните там калинки, малинки, насекомки, ще събират пращец, без да имат  вратичка, в която да влязат. Колко гласове на честни хора отидоха напразно, ей така, за този, дето духа? Заради личните амбиции на водачите на Реформаторите. Ама какви реформатори са те? Погледнете само в общината и това ви стига!

    До тук с партиите в първите места и за амбициите на останалите отвън.

32.67 % за ГЕРБ,

27.19 % за БСП,

9.07 % за Обединени патриоти,

 8.99 % за ДПС,

 4.15 % за Воля на Марешки и с това свършват влезлите в новото Народно събрание.

Гласовете от чужбина:

 ГЕРБ – 24.45%

ДОСТ – 17.49%

БСП – 12.54%

Да, България – 10.14%.

Ето какви са релултатите от парламентарните избори 2017 г.в община Хисаря:

Воля – 234 гласа

АБВ, Движение 21 –  211 гласа

Движение за права и свободи – 20 гласа

БСП – 2 105  гласа

ГЕРБ – 1 714 гласа

ДОСТ – 15 гласа

Обединени патриоти – 679 гласа

Реформаторски блок – 292 гласа

Гласове за останали партии – 522 гласа

 Останалото е чакане. Чакане за нови избори. Да, ама надали. Този път властта ще се държи здраво. Защото има наистина много работа в тази държава. Работа не за тези, които ще се возят в държавни коли, а за нас – хората, които трябва да градим бъдещето на децата си. Хайде, стягайте се! Няма кой да ни спаси. Сами трябва да си копаем градинката.

Тракийски Cвят

Предишна статия

”Възраждане” премина 1%

Следваща статия

Моя страна, моя България…да се върна ли?

Други интересни