Развитието на Евроколхоза изпреварва с темповете си даже и най-развихрените опасения на Оруел…

Автор: Няма коментари Сподели:

Здравейте,

Преди крилата на мечтите ви да са ви отнесли прекалено далеч, бързам да ви върна на земята: когато човек пада от много високо, може и да го заболи! 

Изказани в контекста на ЕС, Европрограми и подобни платформи, приказките за “национални политики”, “правилни власти”, “народно благоденствие” и т.н., представляват или словесна еквилибристика (ако говорещият си вярва), или пропагандна демагогия (ако говорещият е наясно с реалната ситуация, но за това му се плаща – а често и получава развитие в кариерата).

Най-малкото, което трябваше да ви се случи за последните десетина години, бе да попрогледнете и да осмислите поне две елементарни истини:

1. Нищо положително в икономическата сфера не може да се случи на България докато е член на ЕС.

2. Целта на упражнението ЕС бе (и си остава) да се размият – а в по-далечен план да се ликвидират – националностите; начиная, естествено, с най-отслабените в икономическо отношение. 

Ако не можете, или не искате да резюмирате относно България, погледнете (отстрани) реалностите в Балтийските държави, Румъния, Унгария, Чехия… Ако не знаете реалностите, поне запитайте се защо напоследък Орбан, Земан и др. започнаха да говорят “политически некоректни” приказки – нещо досега резервирано за нас, дисидентите; защо се появиха нелицеприятни за ЕС приказки в Италия и Австрия; защо в последната година на президентството си Вацлав Клаус прогледна и се възпротиви на подписването на “Лисабонския Договор”, и т.н., и т.н.

“Правилна власт” е демагогска категория, която издава желание да се поучават недорасли полуумници – което е “правилно” за някого, със сигурност е неправилно за други. На мен, напр., като белгийски гражданин от 35 години, като бивш български невъзвращенец със сега отново възвърнато гражданство, като съсед на Европейските институции (10 км ги отделят от къщата ми), като бивш дългогодишен директор в микроелектронната индустрия на Белгия, САЩ и Швейцария…, всичките “правилни” приказки в този мейл ми звучат само като празна реторика на желаещия да впечатли околните (с всичките последствия от това).

Има власт на народното мнозинство, която дисидентите наричаме истинска пряка демокрация, и пътят за която е очертан в Програмата на Дисидентското Движение ЗАЕДНО, www.zaedno.mobi   

Когато едно мнозинство от българите се запознае обстойно с доктрината ЗАЕДНО и я прегърне като единствено средство за изтръгване властта от ръцете на престъпната Номенклатура докарала настоящата национална катастрофа, ще можем да говорим за истинска Народна Власт, или Пряка Демокрация, или Анархия – всички те са синоними (както всеки би могъл да се убеди, ако го поиска). Джон Ленън наричаше това Пийпъл Пауър (повече – на сайта, както и на други места: виж винетката по-долу).

При всички случаи, моля, запомнете едно: писания и/или приказки, които са направени следвайки инструкции на ЕС, са точно обратното на това, за което се представят – тоест, антинародни излияния пар екселанс.

Поздрави,

Иван Даракчиев

Ivan Daraktchiev
Dukaty Ltd.

Предишна статия

Уважаеми жители на община Хисаря!

Следваща статия

ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ ще бъдат в Парламента

Други интересни