ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ ще бъдат в Парламента

Автор: Няма коментари Сподели:

                                  ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОБЕДИНЕНИТЕ ПАТРИОТИ

                                          ЩЕ ИЗВАДИ ДЪРЖАВАТА   ОТ ХАОСА

    Седял в Народното събрание в два мандата, един от които е 43- тото, Борис Ячев е от висшите ръководители на Националния фронт за спасение на България. Той е не само заместник – председател , но и беше заместник- председател на парламентарната група.

    Той би могъл да бъде преподавател, защото е филолог, би могъл с успех да говори за международното икономическо сътрудничество, защото такава е специализацията му. Вместо това, той избира да служи на народа, да помогне със знанията си и с вътрешното си чувство на партийна принадлежност към една партия, която е истински народна.

    Казват, че патриотите са подредили програмата си точно така, както иска да чуе проблемите си самия народ. Точно в това е майсторството – да усетиш пулса на хората, с които живееш, да изучиш онова, което не достига, да го обобщиш и да го поднесеш разбираемо.

    Присъствието  на НФСБ  в  43 – тото Народно събрание не беше напразно за депутатите. Те успяха да направят неща, които дълго ще се помнят. Кои са те г- н Ячев?

За по-малко от две години нашата парламентарна група успя да реализира над 80 закона в най-важните сфери на обществения и икономическия живот. Това са закони, които доведоха до спиране увеличението на цената на тока, борбата срещу произвола на монополите, изграждане на оградата срещу мигрантското нашествие, опазване на българските гори, ограничаване влиянието на ДПС.

  • Справедливост, възмездие, надежда – това е девизът ви. Разшифровайте тези три думи!

Справедливо разпределение на доходите, възмездие за корумпираните политици, които ограбваха България в продължение на повече от 25 години, надежда, че Родината ми я очакват светли и щастливи дни.

  • Известно е, че вие внесохте законопроекти в миналото Народно събрание, които не можаха да минат, защото правителството подаде оставка и Народното събрание се разпусна. Ако имахте още близо две години, какво бихте искали да се промени в страната?

Една не малка част от законовите инициативи бяха отхвърлени с гласовете на Герб, БСП, АБВ, ДПС. А това бяха закони, които щяха да подобрят живота на хората, да създадат нормални условия за развитие на малък и среден бизнес, да преборят циганската престъпност. Ние ще внесем отново тези полезни за хората законопроекти и съм убеден, че в следващото Народно събрание, те ще бъдат реализирани заради това, че Обединени патриоти ще присъстват с многократно повече народни представители от до сега.

  • Да поговорим за сегашната програма на ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ! Май че тя хареса на много партии, които се стремят към Народното събрание?

Преди няколко месеца, когато създадохме коалицията Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО, ние излязохме с една обща програма. Основните приоритети в тази програма бяха подкрепени от над 600 хиляди българи на президентските избори. Тези приоритети се харесаха не само на хората, те явно се харесаха на нашите политически опоненти от Герб и БСП. И то толкова им се харесаха, че буквално преписаха нашата програма и заимстваха най-важните акценти в нея – увеличение на минималната пенсия на 300 лв и преизчисляване на всички останали спрямо тази база, намаляването на цената на тока, спиране на далавери в енергетиката и борба с циганската престъпност. И в това е парадоксът. Две, три партии, които пречеха в предишното Събрание да се разрешат тези проблеми, сега ги поставят като водещи в техните проблеми. Това е политически цинизъм.

  • Моля да кажете няколко изречения за вашия колега Андон Андонов, който е от Националния фронт за спасение на България и е четвърти в листата на Пловдив област!

Андон Андонов е един от най-успешните общински съветници от НФСБ не само в региона, а в страната. Енергичен и деен човек, който има ясна позиция по всичко онова, което се обсъжда в местния парламент. Внесъл е многобройни предложения в полза на хората от Карлово – запазване на общинската болница, борба със сектите, запазване на културно историческото наследство на Карлово и много други предложения. Познат и уважават не само в Карлово, но и в областта. Благодарение на неговата работа НФСБ в Пловдив област има една от най-широките мрежи от структури. Убеден съм, че избирателите активно ще го подкрепят на тези избори, като гласуват преференциално с номер 4 в изборната бюлетина.

  • Г-н Ячев, какво дава голямата политика на една личност? Променя ли тя същността му?

Голямата политика дава реална възможност да бъдеш полезен на хората в големи и малки населени места. Освен това ми даде и много приятели тук, в Пловдив област, а това са хора, които ни помагат да познаваме реални проблеми и често дават най-верни съвети за тяхното разрешаване. Нашата програма е написана на базата на срещите с хората, затова и толкова добре се приема от тях. В нея те виждат как трябва да се промени всичко това, което ги тормози и не дава да се развиват.

  • Вашата партия е голям противник на корупцията. А запознат ли сте с корупционните практики в Пловдив и в община Хисаря, където НФСБ има влияние и има общински съветник?

В досегашното Народно събрание ние внесохме не малко законопроекти, които реално борят корупционните практики. Такъв е например Законът за въвеждане на мълчаливо съгласие, който ще сложи край на чиновническия рекет върху българският бизнес и всеки обикновен гражданин. Като народен представител получавах безброй сигнали за корупционни практики, на които съм реагирал безкомпромисно. Пресякох дългогодишна схема в агенция по храните в Пловдив, внесох в прокуратурата сигнали за корупционни практики на ТЕЛК комисията в Пловдив, заедно с хората от Куртово Конаре успяхме да затворим вредната дейност на местната кариера, която съсипваше живота и поминъка на хората, благодарение на бездействие на чиновниците. Искам да припомня, че по мои сигнали прокуратурата започна първите проверки за нарушения в обществените поръчки срещу кмета на Пловдив Иван Тотев. Сега на прицел са няколко дългогодишни схеми, които са обхванали целият стопански и политически живот в община Хисаря. Срещу тях нашите представители тук, Коста Стаменов и общинският съветник Нено Костов, се борят от години. Те имат пълната ми подкрепа в тази битка и ще използвам всички възможности, които Народното събрание ми дава, тези хора, които се считат за безнаказани и над закона най-после да получат възмездие.

  • Ако дойде време, когато  излезете от политиката, какво ще предпочетете да правите? Бил сте журналист, или ще развивате  международното икономическо сътрудничество? А може би ще станете преподавател, за да учите младите хора на чист български език?

Засега усилията ми са насочени в активната политика в полза на хората. Иначе всяка една от изброените дейности ми е носила успех и удовлетворение.

  • Да се върнем към изборите на 26 март! Безспорно ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ ще бъдат в Парламента. Вие искате да сте първи и да съставите правителство. На какво се базира тази амбиция?

Най-лошият сценарий след изборите на 26 март е да се провалят усилията да се състави правителството и държавата да бъде тласната в ХАОСА на нови избори. А вече се чуват подобни заявки от Герб. БСП пък открито се готвят да върнат ДПС в управлението. Това не бива да се допуска. Затова Обединените патриоти трябва да бъдат водеща сила, за да можем с наш мандат да съставим национално отговорно правителство, което да изведе държавата от ХАОСА и беззаконието. Затова очакваме българските патриоти да ни подкрепят с номер 17 в изборната бюлетина.

  • Благодаря за интервюто! Пожелавам успех на листата на 17 Многомандатен избирателен район – Пловдив област и като станете народен прпедставител да не забравяте, че има един път, който води към най- зеления град  на България – Хисаря, за да помагате за неговото развитие!

                            Тракийски Cвят                                   Разговора води Ирина Кирилова

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО  НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Предишна статия

Развитието на Евроколхоза изпреварва с темповете си даже и най-развихрените опасения на Оруел…

Следваща статия

Кеворк Кеворкян – Кантарът ни сякаш вече съвсем е дефектирал…

Други интересни