НАЙДЕН ПАВЛОВ ОТ ХИСАРЯ – СПОКОЕН И УСТРЕМЕН!

Автор: Няма коментари Сподели:

    Опръскан с кал от „ приятели” от Хисаря, като отхвърля зад гърба си лошите им думи, доволен от срещите си преди изборите с хората, Найден Павлов – кандидат за народен представител крачи към 26 март с надежда и очакване.

    Очакването му е хората да оценят качествата му и да му повярват. Надеждата е, че каквото и да стане на изборите за Народно събрание, той ще остане предан член на АБВ и в бъдеще ще работи като член на Националния съвет.

 • Г-н Павлов, нали знаете, че колкото по- ниско е душата на човек, толкова по- високо вирнат е носът му. Та в този смисъл  ви питам разочарован ли сте от отрицателните коментари под интервюто, което дадохте за „Тракийски свят”?

 • Ще ви отговоря с един цитат на Макиавели – едновременно отричан и възхваляван от мнозина: „Злото не се нуждае от оценка”. Вярвам, че всеки  разумен човек би избрал да си състави впечатление от първо лице, а не от хорските хули.

 • Знаете ли, че само за един ден това интервю имаше 1300 прочитания? Благодаря, че сред читателите са били и от централата на АБВ, които са го харесали и са го поставили в техния сайт. Не че за мен има голямо значение, но все пак добрата дума топли. Вие знаехте ли за това, или беше изненада и за вас?

 • Не, от вас научавам, г-жо Кирилова. Приятно съм изненадан, но в същото време си давам сметка, че този интерес е сигнал за жаждата на хисарчани за промяна, за нови лица…

 • Ще започна с една мисъл на Йордан Йовков. Не само за това, че е прекарал последния ден от живота си в Хисаря, а и затова, че според него най- важни са детайлите. Вижте колко философия има в това. Защото генералните обещания са нещо общо и абстрактно, а дейтайлите са същественото в една предизборна борба. Вие имахте възможност  в месеца на агитацията да търсите детайлите в общинската политика. И какво открихте?

 • „Когато си изправен пред битка, всеки детайл е от изключителна важност.” Едни от най-сериозните проблеми на общината са бедността, обезлюдяването на района, липса на инфраструктура. В последните няколко години в обществото ни се прие факта, че пари няма и ако нещо трябва да се случи, то неимоверно ще трябва да разчитаме на средства от Европа. Принципно е така, но никой не си дава сметка, че програмният  период на Кохезионния фонд на Европейския съюз приключва съвсем скоро – 2020 година. А после…? Какви проекти е подготвила общинската администрация –  Хисаря за участие в настоящия програмен период? Ще си позволя да дам един пример: общината успешно завърши своя проект за воден цикъл, но все още има километри водопроводна мрежа,  изградени от етернитови (азбесто-циментови) тръби. Всеизвестни са канцерогенните свойства на азбеста.
  Ние, от АБВ-Движение 21 смятаме, че е наболял моментът за активни действия към финансова децентрализация на държавното управление в посока към общините. Това би било възможно чрез пакет от промени
  в Закона за местното самоуправление и местната администрация.
  Ще се обоснова с един пример: в обшината бива настанен турист в кой да е хотел. Въпросният хотел плаща на общината туристическа такса за съответния турист, плаща данък сгради и такса смет. Туристическата такса е изключително ниска, такса смет колкото и да ни се струва висока, тя едвам покрива разходите за сметосъбиране, сметоизвозване и такса за депониране. Остава един данък сгради, с който общината да се издържа и да инвестира. Това е категорично недостатъчно. Всичко останало – ДДС, данък печалба отива в националния бюджет, от където се връща „смешна” по размер държавна субсидия към общините. Какъв стимул да има общинският кмет да работи активно за увеличаването на потока от туристи?

 • Как виждате  развитието на община Хисаря в бъдеще? Като политик къде откривате спънките за развитието и?

 • Ограниченият бюджет, за който по-горе говоря, е основна причина за невъзможността да бъде създаден добър бизнес- климат за инвестиции и откриването на нови работни места.
  Наложително е воденето на активна държавна политика в посока преструктуриране на икономиката, така, че тя да се насочи в сектори с висока добавена стойност. Ще си позволя да дам един прост пример: През времето  България е имала добре развито селско стопанство, но все по-малко се работи в посока на реализация на готовия продукт с висока добавена стойност. България е на десето място по производство на зърно в Европейския съюз, но произведеното се продава в Европа на много ниска цена. Там бива преработено да речем в  бисквити, които ни се продават от европейски компании за 5 лева кутията. Защо това да не бъде български продукт, произведен от българска фирма, плащаща данъци в България, и създаваща работни места на съграждани?
  Нужни са спешни мерки за оптимизация на разходите с цел повишаване на трудовите възнаграждения в общинската администрация и привличане на млади и образовани специалисти.

 • В живота не всичко е черно и бяло. Светът е пъстър. С какъв цвят бихте определили политиката на община Хисаря?

 • Сива и безлична, по скоро – липса на такава. Нека всеки да погледне през прозореца на дома си!

 • Кое от програмата на АБВ съвпада с вашите възгледи?

 • Като член на Националния съвет на АБВ съм участвал активно в изготвянето на предизборната платформа на коалиция АБВ – Движение 21, което категорично съвпада с моите възгледи.

 • Един голям персийски поет, философ, астроном, математик – Омар Хаям е  писал:

В един прозорец гледали са двама.

Единият видял дъжда и кал.

Другият – зеленина, пролет и небето синьо.

В един прозорец гледали са двама.

 • Как се вписва този стих във вашата  лична философия?

 • Като вярващ човек ще си позволя да цитирам книгата Еклисиаст: „По-добре са двама, отколкото един, понеже те имат добра награда за труда си;Защото, ако паднат, единият ще дигне другаря си;

 • А като кандидат за народен представител какво виждате през прозореца?

 • Виждам надежда. В края на Втората световна война Берлин е бил абсолютна развалина. Къде е сега Берлин…? Просто германците са се взели в ръце, с общи усилия и родолюбие, поставяйки националния интерес в основен приоритет и са това, което са в момента. Всички заедно, загърбвайки личностната неприязан и злоба, можем да променим средата си, от която всички негодуваме. Нека да спрем изтичането на мозъци от страната и да покажем, че алтернатива има. Много е лесно да се качим на самолета, но това не е единственият избор…

 • Остава седмица до парламентарните избори? Какво ви предстои през нея?

 • Както досега – активна работа и борба за доверието на всеки един съгражданин.

 • 26 март 2017 година. 19 часа. Социологическите агенции казват първите прогнозни резултати. ПП АБВ и  Движение 21 влизат в  Парламента. Найден Павлов остава отвън. Какви ще бъдат чувствата, които ще ви обхванат  в този миг?

 • Преди всичко – радостни. АБВ е кауза. Ще бъда щастлив, че съм допринесъл за участието на коалиция АБВ – Движение 21 в 44-тото НС.
  След това ще остане разочарованието, че община Хисаря е пропуснала възможността да има представител в законодателната власт на България.

 • Успех , г-н Павлов!

                                                 Тракийски Cвят                                       Разговора води Ирина Кирилова

Предишна статия

БОЯН ЧУКОВ: БЪЛГАРИЯ Е В СЪСТОЯНИЕ НА КОМА…

Следваща статия

В Потоп само гробището е пълно

Други интересни