Ода за нашия роден Млечен път

Автор: Няма коментари Сподели:

Авторът на този текст много се гордее с родния си Млечен път, с неговите хубости, традиции и славна история. Всички прилики с други места за живеене са случайни.

default

                                                                Сатирично есе от Александър Андреев:

Обичам нашия роден Млечен път! С неговото мляко съм закърмен, неговите спирални ръкави са най-красивите в цялата Вселена, неговият ореол (Хало) няма равен на себе си по хубост, а облакът му от антивещество съдържа най-качественото антивещество в Универсума.

Не три – милиарди морета!

Моят роден Млечен път е уникално богат, в него има всичко: прекрасен галактичен диск, могъщ галактичен център, загадъчен скрит придружител, стотици милиарди звезди и планети, които нямат равни на себе си по многообразие и красота. Не три – милиарди морета къпят бреговете из моя роден Млечен път, планинските му върхове са най-високи във Вселената, плодородните му и безплодни низини са най-обширните. А ние, млечнопътниците, сме пословично известни със своето трудолюбие, скромност и гостоприемство.

На 3 март преди около 13 милиарда години моят роден Млечен път се надига срещу робството на една Вселена в безкрайно плътно състояние с огромна температура и налягане и успява да предизвика Големия взрив, който води до нашето освобождение и до освобождението на други галактики и слънчеви системи. Оттогава насам всички 100-400 милиарда звезди в моя роден Млечен път вече сами са господарки на съдбата си. Днес моят роден Млечен път вече се е ширнал в един диаметър от 100-120 хиляди светлинни години с дебелина 1000 светлинни години и маса 5,8×1011 M. Въпреки разширяването на Вселената, въпреки външния натиск от страна на други съседни и враждебни галактики, той оцелява и пренася в бъдещето изконните си ценности.

Александър Андреев

                                                                         Александър Андреев

Млечният път – за млечнопътниците!

13-милиарда-годишната история на моя роден Млечен път е пълна с победи и възходи, с коварни предателства от страна на съседни галактики, с опити на големи черни дупки да ни погълнат. Всеки млечнопътник трябва да изучава и да помни всеки миг от нашата галактична история. Особено днес, когато разширяването на Вселената, тази вселенска глобализация, заплашва съдбините на нашия роден Млечен път, когато прогнилият либерален вселенски проект е на ръба на имплозията, ние трябва да се върнем към корените си и да укрепим своята гравитационна идентичност. Днес, когато в нашия роден Млечен път непрекъснато нахлуват хиляди милиарди нежелани метеорити и други съмнителни тела от съседни и далечни, по-изостанали галактики, ние като един трябва да браним нашите галактични граници, нашите галактични традиции и устоите на родния си Млечен път. За да има какво да предадем на бъдните поколения млечнопътници.

Млечният път – за млечнопътниците! Млечният път над всичко и во веки веков!

Всяка страна е нещастна по своему

Нещастни, несплотени, недоверчиви, но същевременно горди с това, че сме българи – това е един от парадоксите на съвремието ни. Така поне излиза от едно проучване, в което България е изследвана заедно с още 33 държави. (08.08.2013)  

За величието българско

България на три морета и срещу четирите посоки на света! Иван Кулеков осмива агресивно-глупавото националистическо говорене. А ако се сетите и за вълненията около Пулев – няма да е случайно. (01.12.2014)  

Мила Родино!

Дали националните химни с техните гръмки текстове, горди възхвали и сляп патриотизъм не са в днешно време отживелица? В момента швейцарците си търсят нов химн – и се сблъскват с една вече неуместна представа за Родината. (22.04.2015)  

  • Дата 03.03.2017

  • Автор Александър Андреев                                               http://www.dw.com/bg

Предишна статия

Как беше натрупан външният дълг на България

Следваща статия

КОЙ маскира ограбването на КТБ

Други интересни