КОЙ маскира ограбването на КТБ

Автор: Няма коментари Сподели:

Добре нахраненото отроче на Кой…

Ако бъде публикувана стенограмата от срещата при президента за КТБ, то главният прокурор ще трябва да повдигне обвинение на втора организирана престъпна група – тази на участниците в срещата. Това заяви д-р Вера Ахундова, съпредседател на НПО „Ние, гражданите” в предаването ”Честно казано с Люба Кулезич”.

Според нея това е причината упорито да се крие стенограмата, на която е решена съдбата на КТБ.

 “Аз съм свидетел по делото за източването на КТБ, което е абсурдно, защото не съм кредитополучател от банката. Единственото, което ме питаха, е дали съм получавала финансиране от банката за бизнеса си”, заяви Ахундова, като окачестви срещата при президента Плевнелиев като жив пазарлък, на който е решено кой ще бъде спасен и кой какво ще получи. Тя изрази учудване, че на нея са присъствали лица като Владислав Горанов, който по това време не е бил финансов министър.

 “В момента наблюдаваме опит за маскиране на грабежа на банката. Едно от най-нелепите твърдения на безмозъчния тръст КОЙ е, че 6.2 млрд. лв. са изчезнали от КТБ. Хората си представят влакови композиции, пълни с пари и бижута, докато всъщност става дума за оценка на активите на банката. Мен ме интересува защо тази нелепа и долна лъжа е използвана и употребявана от премиер и финансов министър, от политици и “журналисти”. Искам да се знае истината, да бъде показана стенограмата от срещата при президента, да бъде показан докладът на “Алекс партнърс”, заяви издателят на Фрогнюз Огнян Стефанов.

 По думите му този мафиотски модел, използван за фалирането на банката, не се ограничава само с нея, а удря по десетки български предприятия  ежедневно, както и върху самото общество. Той е и най-големият инкубатор на корупция.

http://frognews.bg/news_130117/Bezmozachniiat-trast-KOI-maskira-ograbvaneto-na-KTB

Предишна статия

Ода за нашия роден Млечен път

Следваща статия

Докато вдигаме знамена, два клана си играят на „Аз отгоре, ти отдолу“

Други интересни