Само то ни остана заради краденето, което превърнахте в държавна политика

Автор: Няма коментари Сподели:

Долу изцапаните ви ръце от достойнството ни. Само то ни остана заради краденето, което превърнахте в държавна политика, бабите на село останаха сам сами в тихата си мизерия и чакат – поне хабер от избягалите на гурбет роднини, майките казват по Скайп на децата си „Обичам те“, децата търсят реализация далеч от майките си. 

Елена Поптодорова откраднала козметика на чуждо летище – какво е това, ако не е еманация на прехода, който в България така и не свършва 25 години. 25 години, през които се окраде, не, не се окраде – опоска се всичко държавно. Ограби мечтите ни. 

Кражбата на предприятия я наричаха приватизация, кражбата на лекарства – здравна реформа, кражбата на активи – финансова стабилизация, кражбата на банки – борба с корупцията. Да откраднеш, въпреки че имаш повече от необходимото, това си е чиста проба манталитет. Как се нарича човек, който краде – крадец, клептоман, безхаберник, престъпник? 

Заради такива като Поптодорова често българинът е приет ехидно заради съмнения за непочтеност, склонност да краде и да върти далавери. Но баста! Долу ръцете от достойнството ни. Народът може да е беден, не без ваше съдействие, но никой няма да отнеме гордия морал на българина, на нашенеца, дал всичко, за да бъдат децата му добре. 

Нацията е жива, никой не иска да го представляват лъжливи водачи, измислени герои и изцапани хора. Оставете хората да си подредят живота и не стъпвайте при тях – бедните, за да им раздавате щедри монети. Вашите щедри монети никому не са нужни. 

                 БГНЕС Светлана Белоусова, редактор в Агенция БГНЕС

Прочети още на:

                          http://www.bgnes.com/bez-filtyr/bez-filtyr/4492455/           https://nplink.net/df8z308j

Предишна статия

Най-опасният проблем за България е не толкова бедността, колкото демографската катастрофа…

Следваща статия

УЧАСТИЕ В ИЗЛОЖБА НА РУМЕН ДРАГАНОВ!

Други интересни