БЪЛГАРИТЕ СА ЕДНИ ОТ ПЪРВИТЕ ТВОРЦИ НА НАШАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ

Автор: Няма коментари Сподели:

                     Добро утро, Б Ъ Л Г А Р И Я 

Имате пълно основание да ходите с високо вдигнати глави! Това, че някой убива самочувствието на българина и плюе на културата и С В О Б О Д А Т А, е защото знае повече за историята на българите, отколкото самият българин.

Когато имаш всичко наготово, не го цениш, не го отстояваш и спираш да се бориш за него! Нужно ли е да загубим завещаното, за да разберем, че усилията е трябвало да бъдат насочени в това да го пазим?

БЪЛГАРИТЕ СА ЕДНИ ОТ ПЪРВИТЕ ТВОРЦИ НА НАШАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ.

“И чуждите завоеватели не можаха да победят тази ДЪРЖАВА НА ДУХА, защото в защита на българския народ в плътен строй стояха българският език, писменост и култура! Българската държава на Духа се простира от Балтийско море до Тихия океан и от Северния ледовит океан до Индийския.

Вие сте най-древната от съществуващите днес културни нации и то не само в Европа, но и в света!

Миналото погълна античността, древния Рим, Гърция и т.н., но България остана като жива отломка от древната европейскакултура, най-древната отломка. И затова трябва да я съхраним, та днешна България да не бъде само последна отломка от миналото, но и първата от бъдещето – първата култура, която ще прекрачи в третото хилядолетие и ще понесе културата към бъдещето…”

акад. Дмитрий Лихачов

За нашите деди Юстиниан Велики е казал: “Tова е важно и всекимо известно, че ако някой спомене името Tракия, веднага щом думите излетят от устните му, слушащия осъзнава благородните качества на този народ – невероятна мъжественост и страховита войнственост, изпитани по всякакав начин на бойните полета. Teзи качества са типични само за тях, те ги имат по рождение в кръвта си .’’

Тези качества ние все още ги имаме. За да бъдат пробудени, е нужно отново да влезем в ролята си на силни хора и да престанем да се държим като безпомощни индивиди. Вместо да чакаме някой да ни помогне, сами трябва да си оправим държавата и осигурим бъдещето на децата си. Бог помага само на смелите!

                

                                            Цвета Кирилова

                                                          https://www.facebook.com/BGIYIBG   

Предишна статия

Зам.- главният прокурор Борислав Сарафов…

Следваща статия

Закрийте длъжността главен секретар на МВР

Други интересни