ДОСТОЙНА СЕДМИЦА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ”!

Автор: Няма коментари Сподели:

Училище „Васил Левски”в квартал Момина баня, открито  преди освобождението ни от турско робство, изпраща една седмица, посветена на патрона на училището – Апостолът на свободата – Васил Левски.   Повод за това беше 144 – тата годишнина от обесването му.

    Ако отидете в училището, ще видите рисунки, посветени на великия българин, подредени в изложба, която показва преклонението на всички ученици към подвига му.

    В тази седмица се прояви групата за художествено слово с ръководител Янка Попова. Малките артисти подготвиха сценка за Левски с участието на ученици от  V, VI и  VII  клас. Изпълниха чудесно ролите си и бяха аплодирани горещо.

     Беше обявен и конкурс за написване на есе. В седмицата, посветена на годишнината, се прояви и мажоретният  състав на първи клас с ръководител  Йорданка Джинска. Получиха награди учениците, участващи във викторината.

    Тържественият момент настъпи, когато всички ученици се поклониха пред барелефа на Апостола и поднесоха венец. Гост на тържеството беше отец Тодор, който поднесе  молитва, посветена на  гибелта на Апостола.

    Представители на моминобанското училище, на ОУ” Св. „Климент Охридски” във Веригово и на СУ „Христо Смирненски” на 19 февруари ще бъдат в родния град на Апостола – Карлово, където ще се поклонят пред най- великия българин  и ще поднесат венци пред паметника му. Ще има венец и от община Хисаря.

                                                                    Тракийски Свят

Предишна статия

Визита или екскурзия направи президентът Радев във ФРГ?

Следваща статия

ДА СЕ ПОКЛОНИМ ПРЕД НАЙ- ВЕЛИКИЯ!

Други интересни