БГ политиците саботират антикорупционната институция

Автор: Няма коментари Сподели:

                   Дан Тапалага

Протестът се предизвика от една сила, която се опитва да узакони кражбата в Румъния. Това трябва да знаят нашите български съседи. Когато се прави опит да се узакони корупцията румънците казаха „не”. Това заяви журналистът Дан Тапалага в предаването „120 минути”.

Той посочи, че след седмица протести днес в неделя се очаква най-големият протест в историята на Румъния.

 300 хиляди души са по улиците в големите румънски градове, след като след години на борба с корупцията, новото правителство на Социалдемократите реши да промени законите в полза на обвинени в престъпления политици.

 Почти всеки ден румънската национална дирекция „Антикорупция” откриваше разследване срещу сериозни имена. Арестувани и осъдени бяха бившия премиер Нъстасе, медийния собственик и милиардер Сорин Вънту. Тапалага посочи, че списъкът е много по-голям и в него влиза дъщерята на бившия президент на Румъния, бивши министри и членове на парламента, армии от кметове и председатели на общински съвети.

 Масивната дейност на прокурорите вече почти 10 години създаде недоволство сред политическата класа. През последните години нарасна много и създаде коалиция срещу прокурорите. Всички политически сили участват в тази коалиция, а върхът й е социалдемократическата партия. Най-много от тези, които са осъдени, са от тази партия. Има и грешки, самите прокурори са направили грешки. Тези политици използват всяка грешка, от въшка правят слон с кампании в пресата”, коментира журналистът.

 Попитан за позицията му по повод твърденията, че румънската борба с корупцията е “репресивен, прокурорски режим” и протестите са дирижирани от чужди сили той коментира, че не се учудва. „Тези аргументи се представят и от румънските корумпирани политици. Нито един корумпиран политик няма да бъде щастлив да има силна антикорупционна институция. И българските политици не ме учудва, че са против подобна институция. Народът не им вярва. Стотици хиляди румънци са по улиците на страната, за да защитават антикорупционната институция. Политиците всички се скриха”, категоричен е той.

http://frognews.bg/news_128249/Rumanski-jurnalist-BG-polititsite-sabotirat-antikoruptsionnata-institutsiia

Предишна статия

Бойко Борисов е любимец на медиите, когато е на власт

Следваща статия

Затворете Павлова и Борисов в тунел „Ечемишка”!

Други интересни