Горко ни, щом заваляха обещания за заплати и пенсии…

Автор: Няма коментари Сподели:

Лъжите на политиците паднаха до нивото от началото на века

Обещаваме увеличение на средната работна заплата. Обещаваме удвояване на пенсиите. Обещаваме евтин ток. Обещаваме удвояване на заплати на учители, на лекари… Обещаваме, обещаваме…

Можете ли да познаете кой дава горезиброените обещания? Най-вероятно грешите. Дават ги почти всички политически формации, имащи амбиции да попаднат в следващото Народно събрание и, недай си Боже, да управляват. Дават ги от БСП и от ГЕРБ, дават ги патриоти и националисти, дават ги всички десни и тези, за които няма ляво и няма дясно.

 Горко ни, щом за няколко месеца се върнахме към началото на века, когато всеки уважаващ себе си политик трябваше да обещае поне 1000 лв. минимална заплата и 500 лв. минимална пенсия, при това в рамките на година или две, за да привлече внимание върху себе си.

 Ама как ще ги изпълнят тези обещания, бихте попитали, клети, клети гласоподаватели? Отговори много – едни ще взимат от картелите и ще връщат парите от КТБ, други ще събират пари от контрабанда, трети искат да изгонят всички концесионери и да добиват сами народно злато…

 Смислени политики свързани с намаляване на административната тежест върху бизнеса и привличане на чуждестранни инвеститори, въвеждане на електронно правителство и съкращения в администрацията, провеждане на съдебна реформа и такава в здравния сектор… За тях няма да чуете по време на тази кампания. Защото кандидатите за 44-ия парламент не разполагат с такива. А именно те биха довели до устойчив икономически растеж, който постепенно ще повиши доходите и пенсиите.

 Горко ни, щом за 27 години демокрация обещанията за няколко лева повече пак стигат, за да си продадем доверието.

http://frognews.bg/news_128148/Gorko-ni-shtom-zavaliaha-obeshtaniia-za-zaplati-i-pensii 

Михаил Кръстев, Frognews.bg

Предишна статия

Президентът Радев – зад внушенията и илюзиите

Следваща статия

Трайков и Димитров: БСП ще точи 20 млн. за ”Белене” и Големия шлем

Други интересни