Хисаря пита администрацията…

Автор: Няма коментари Сподели:

#4

от кмета да покаже, че е стопанин

31 Януари, 2017 | 09:24

За намаляването на дебита се алармира още от 80-те години на миналия век! Още тогава се говореше, че увеличаванета на броя на легловата база и от там на потребителите са достигнали до критичната си точка. 

Нека да се върнем назад и да видим по времето на кои кметувания се дадоха най-много строителни разрешения за хотели. Алчността е па път да затрие курорта, а това че кметската администрация спи и проспива всичко, което може да бъде проспано е ясно не от днес или вчера. 

Тяхната логика сигурно е, че щом изворите са изключително държавна собственост, да си се оправя държавата. И така спането продължава, без да се замислят, че общината взема курортна такса, че хотели плащат данък сгради и такса смет, че там работят хора от общината и т.н. и т.н.

В един момент може да се окаже (дано не стане), че въпросната колонада, която отдавна трябваше да бъде ремонтирана, но поради некадърността на администрацията за малко не беше изпуснато финансирането, ще се превърне в паметник на безхаберието ако остане без вода. 

Всички сме свидетели как една по една чешмите се запечатват под различни предлози, но истината е че водата не достига. При това не достига не от вчера и то независимо от това, че вече не функционират не един и два санаториума. 

Множеството потребители, изникнали на тяхно място си вземат своето и е крайно време някой да се замисли по въпроса. Ако трябва и специална сесия на общинския съвет да се направи със съответните специалисти от МОСВ и Басейнова дирекция, защото Хисаря не е случаен град, но кой да ти мисли за такива работи, като има далеч по-важни неща, като например да се дърлят разните групички в съвета и да показват мускули и да мислим кой на кого каква мръсотия да направи. 

Ето тука да ги видим нашите избранници, мислят ли за общината или само за гушите си. И тази кменица и екипа да взмат да се размърдат най-после и да покажат, че са живи, бе хора. Мандата си тече и заплатите си текат, а насреща нищо. 

Избрахме ги, уж че са по-кадърни, но май засега оставаме излъгани. Нагласиха се едни конкурси за политическите квоти, нагласят се и други явно и никой не мисли, че ЕКОЛОГА на общината е ключова фигура и не само сметищата и хигиената са приоритет. Все пак сме община с два курорта, някой помни ли го това! Нали уж имахме позиции по министерства и агенции! Де ги? Май позициите са само думи и прах в очите! 

Май администрацията не е слуга на народа, а политкоректен слугинаж! И стига вече с тези доводи, че това е държавно и онова е също държавно. Като е така хич да не си избираме кметове, а да минем на държавно управление. 

Вяка община си има стопани, които трябва да показват, че са живи и да вземат отношение по всичкo, което се намира на територията и, иначе за какво са ни. Пено можем да го плюем, но на времето показа, че може да се пребори с държавата за баните. Нека не забравяме, че борбата я започна той.

                                                                                                                     Коментарът е от наш читател

Предишна статия

БЮДЖЕТ 2017 Е ПРИЕТ ОТ ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В ХИСАРЯ!

Следваща статия

Разбрахме за Радев

Други интересни