„Глориент” пак пребори в съда Пеевски и ”Техномаркет”…

Автор: Няма коментари Сподели:

„Глориент” пак пребори в съда  Пеевски и ”Техномаркет”                                                             Делян Пеевски

Чуждестранният инвеститор „Глориент Инвестмънт БГ” направи още една крачка напред в съдебните дела, които води срещу „Техномаркет”, собственост на Делян Пеевски. Апелативният съд в София потвърди решението на първоинстанционният съд веригата за електроника незабавно да опразни заетите обекти в Пазарджик, Севлиево и Кърджали.

На практика, обаче това все още няма да стане, тъй като се очаква третата/последна / съдебна инстанция да се произнесе. Чуждата фирма е твърдо решена да обжалва това.

 Припомняме ви, че „Техномаркет” е окупирала неправомерно  100 000 кв. м. площ  търговски обекти,, собственост на „Глориент Инвестмънт БГ” ООД, като фирмата- наемател не плаща нужния  наем от февруари 2016 г. Става дума за 14 обекта в цялата страна. Във връзка с това са заведени десетки дела, в които ощетената фирма претендира за суми в размер на 3,837 млн. евро. За да стопира процесите, фирмата на Делян Пеевски завежда контрадела, с които атакува собствеността на „Глориент” върху обектите. Машинацията, обаче не успява, тъй като до момента „Техномаркет” не е спечелило нито едно от заведените дела.

  Преди време Апелативен съд  – София  постанови да се възобновят две от трите спрени от СГС дела за опразване на  магазините  в Пловдив и Кремиковци. По третото дело, обаче   Апелативен съд –  София потвърждава решението за спиране на СГС за опразване на обекта в Стара Загора, докато не се реши контраделото, заведено от страна на Пеевски. Решението е взето от съдия Стефан Гроздев. Важно е да се отбележи, че обектът в Стара Загора е от тези, които никога не са били собственост на „Техномаркет” и сделката по продажба от 2006г., няма отношение към този обект. Въпреки това съдията потвърждава спирането на основание дело, гледано от Окръжен съд Стара Загора за нищожност на нотариалния акт от 2006г.

 Ситуацията е повече от абсурдна, тъй като „Техномаркет” води  дела за обекти, които никога не са били тяхна собственост, като тези в Кърджали, Севлиево, Пазарджик и София, както и предявяват искове за имоти, които отдавна са продадени на трети лица, като тези в Сандански, Бургас и Пловдив.

 Въпреки препятствията, чуждите инвеститори са твърдо решени по законов път да търсят  и да докажат истината.  „Искам да благодаря на българските магистрати и професионалистите от съдебната система за свършеното дотук. Глориент вече е спечелила редица дела по казуса, въпреки че Техномаркет все още не е освободило нито един от обектите, които заема. За жалост тези случаи предизвикват притеснение в чуждестранните инвеститори”, заяви Майкъл Юлер, изпълнителен директор на East Balkan Porpertis, мажоритарен собственик на „Глориент Инвестмънт БГ” ООД .

http://frognews.bg/news_127656/Glorient-pak-prebori-v-sada-Peevski-i-Tehnomarket/

Предишна статия

Двоен дълг, дупки, дънене с еврофондовете…

Следваща статия

Президентът да наложи вето на криминалния закон за концесиите…

Други интересни