Тръмп уволни 80 посланици…

Автор: Няма коментари Сподели:

Image title

Скоро след като е встъпил в длъжност президентът на САЩ Доналд Тръмп е уволнил всички посланици на страната в чужбина, които са били назначени от предшественика му Барак Обама, без да посочи лица, които да застанат на тяхно място, предаде The Independent.

На 23 декември 2016 г. от екипа му посочиха, че „няма да има изключения“ за посланиците, които искат да удължат мандатите си и след встъпването му в длъжност. По принцип е нещо нормално политически назначените дипломати да подават оставка след встъпването в длъжност на новата администрация, но не е често срещано те да нямат готови заместници.

Най-малко 80 посланици в държави и международни агенции са били премахнати от длъжност. Сред тях са посланиците в Германия, Великобритания, Канада , Китай, Индия, Япония и Саудитска Арабия. 
Няколко нови назначения са направени досега. Губернаторът на Южна Каролина Ники Хейли ще стане постоянен представител на САЩ в ООН, замествайки Саманта Пауър. Адвокатът Дейвид Фридмън ще стане посланик в Израел, а губернаторът от щата Айова Тери Бранщад ще бъде посланик в Китай.

http://frognews.bg/news_127344/Tramp-uvolni-80-poslanitsi

Предишна статия

Изправени сме пред спиране на Eвропейските фондовете…

Следваща статия

Пеевски и Бисеров ще са депутати!

Други интересни