Бойко Борисов призна…

Автор: Няма коментари Сподели:

Само във Фрог: Фирма, свързана с Пеевски, ремонтирала жп линиите в страната                                                     Делян Пеевски

Случайно или не Национална компания „Железопътна инфраструктура” е възлагала на вездесъщата фирма „Водстой 98”, свързана с депутата от ДПС Делян Пеевски, ремонта на всички жп линии в страната. Това става ясно от документи, с който Фрог нюз разполага.

Няколко неправителствени  организации алармираха  прокуратурата,  че по този начин НКЖИ  е било източено чрез прилагане  на мафиотски  схеми. До този момент няма данни държавното обвинение да е проверило сигналите за мащабно източване на държавната компания от „Водстрой  98”.     

 От документа, който Фрог публикува,  е видно, че между 2012 г. и 2014 г.  въпросната фирма е била наета като водеща за проектиране и изграждане на 20 автоматични прелезни устройства. Стойността  на услугите варират от близо 2 млн. лв. до 6 млн. лв.

 Прави впечатление, че за някои от тях не са определени цени. 

 „Водстрой 98” е отговаряла за ремонтните дейности в участъка София-Мездра, рехабилитацията на гаров комплекс –Централна гара София, демонтаж на гара Подуене евросредства, механизирано подновяване между Плачковци Водстрой -Кръстец, възстановяване на линията Зверино ДПС -Мездра и т. н.

 Разкриват се и други твърде любопитни факти. Пръв помощник на „Водстрой  98” в изпълнение на поръчките на НКЖИ  е друга фирма- „Хидрострой ” АД. Медийни публикации я сочат за изключително близка до ГЕРБ.  В средата на годината „Хидрострой” купи „Водстрой”, като пое дълга й от 46 млн. лв. към държавната Българска банка за развитие.

 Банкерът Цветан Василев в свое интервю разкри, че Иван Мирински “се води собственик на „Водстрой 98”  и е “марионетка на Делян Пеевски”. По думите му ” Водстрой 98”” е една от компаниите, които печелят най-много обществени поръчки и правят най-много проекти с еврофондове. Самият премиер Бойко Борисов  пък призна в началото на тази година в Прага, че зад „ Водстрой 98” стои депутатът от  ДПС Делян Пеевски.

                                                                                                  СПИСЪК ОП НКЖИ

http://frognews.bg/news_124762/Samo-vav-Frog-Firma-svarzana-s-Peevski-remontirala-jp-liniite-v-stranata/

Предишна статия

Експерти пред Фрог: Управляващите говорят…

Следваща статия

Кражбите и обирите във всякакви форми станаха нещо обичайно за България

Други интересни