Влакът нахлул в Хитрино със 110 км./ч

Автор: Няма коментари Сподели:

Влакът нахлул в Хитрино със 110 км./ч                                                       Хитрино

Влаковата композиция, която избухна и уби най-малко седем души в шуменското село Хитрино е навлязъл в гарата с огромна скорост. Това неофициално съобщи Нова телевизия, като се позовава на информация от стрелочника на гарата, който също е тежко пострадал и е настанен във варненската болница.

Според телевизията скоростта, а която композицията е нахлула в Хитрино, е достигнала 110 км./ч. Това е и една от основните версии за причината за катастрофата.

 По-рано транспортният министър Ивайло Московски потвърди, че свидетели са видели искри от влака преди катастрофата. Според специалисти те са причинени от опит за рязко намаляване на скоростта.

 Влаковата композиция е била редовен превоз. Влезнал е в гара Хитрино и там нещо се е случило. Това заяви Димитър Баев зам.-директор на фирмата ”Булмаркет”, собственик на влаковата композиция.

“Трагедията е голяма, но не знаем нищо повече към момента. На място сме”, добави още Баев. На въпрос дали фирмата провежда физически и психологически прегледи на своите служители, които са част от такива влакови композиции с вризоопасни материали, той отговори, че това се извършва регулярно.

 “Има голяма опасност от вторични взривове, затова сме отцепили района и не допускаме външни лица в него”, заяви главният комисар на МВР Георги Костов. По думите му служителите на пожарната и полицията са се отзовали възможно най-бързо.

 Шефът на пожарната Николай Николов потвърди, че има хора, които са в неизвестност, а прогнозите за броят на жертвите и ранените не са добри.

Очаквайте подробности!

                                      http://frognews.bg/news_124687/Vlakat-nahlul-v-Hitrino-sas-110-km-/ch/

Предишна статия

Новините на NOVA (10.12.2016 – извънредна емисия)

Следваща статия

Хитрино като след бомбардировка…

Други интересни