“Хиляда и една нощ”

Автор: Няма коментари Сподели:

Даже сегодня, для многих ученых тайна происхождения тысячи арабских сказок остается не раскрытой. И эта тайна останется предметов научных и околонаучных споров ещё на многие годы.

Эти рассказы оказали значительное влияние на фольклор не только Азии, но и многих Европейских стран. В этих сказках переплетаются идеи многих народов как арабских, так и индийских, при этом автор остается неизвестным.

Според легендата персийският цар Шахриар, огорчен от измяната на невярната си съпруга, се женел всеки ден за нова девойка, която убивал на следващата сутрин. Красивата и сладкодумна Шехерезада решила да разказва приказки на цар Шахриар, за да спаси живота си. Така всяка нощ тя редяла приказка след приказка, с които не само забавлявала царя, но го учела да мисли мъдро, да бъде щедър и справедлив владетел.

“Приказки на Шехерезада” са любими на милиони читатели по света. Представям Ви едно от тези скъпоценни бисерчета, историята за абаносовия кон. Ако чутото е било полезно за Вас, абонирайте за още аудио книги на „Словото“, харесайте и споделете съдържанието. Приятно слушане!

https://www.youtube.com/watch?v=OT7bZwn1hLQ

Предишна статия

От северозапад ще нахлува студен въздух – студ и сняг!

Следваща статия

ЛЕВША

Други интересни