НОЕМВРИЙСКАТА СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ – ХИСАРЯ

Автор: Няма коментари Сподели:

    Във вторник – 22 ноември 2016 година председателят на Общинския съвет – Гатьо Султанов свиква съветниците на редовно заседание.  Очертава се заседанието да не бъде дълго, като имаме предвид, че дневният ред е само от десетина точки.

    По две от тях ще докладва самият председател. Едната е за състоянието на недвижимите паметници на културата и отчет за работатна на Археологическия музей, а другата е свързана с едно писмо от директора на Областната дирекция „Земеделие”, който иска предоставяне на имоти полски пътища.

     По останалите точки от дневния ред  ще  докладва кметът на общината –инж. Пенка Дойкова.

   Съветниците ще трябва да определят начална тръжна цена за продажба на общински имоти. Единият е в село Красново,  а другата тръжна цена е за продажба на общински земеделски имоти.

    Съветниците ще се занимават и с искането на Бутилираща компания Хисар, която иска прекратяване на съсобствеността и в ПИ 657, квартал 5 по Кадастралния план на Хисаря.

    Албена Асенова от квартал Веригово иска разрешение от съветниците за учредяване право на строеж във  квартал  Веригово.

   Екатерина Сиракова също иска разрешение за изработване на комплексен проект за изграждане на оранжерия, склад за селскостопанска продукция и обслужващи сгради в село Черничево, местността „Ливадите”.

    Общинският съвет ще трябва да приеме решение за провеждане на процедура за санитарно – охранителна зона на извор „Банчето” в квартал Миромир.

    Най – важната точка на заседанието във вторник ще бъде очтетът за изпълнение на Общинския план за развитие  2014 – 2020 година.

    Ще се вземе решение и за подпомагане на социално – слаби граждани.

   И нещо весело – ще бъде приета програма за посрещане на Коледните и Новогодишните празници.

    Заседанието започва в 13 часа, на 22 ноември 2016 година  в залата на общинската администрация и  вратата е отворена за граждани.

                                                                                                                Тракийски Свят

Предишна статия

„БЪЛГАРИЯ В СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ И ЦИВИЛИЗАЦИИ – ДУХ И КУЛТУРА“

Следваща статия

Идват гражданите и те изхвърлят – чрез избори или със сила

Други интересни