Генерал Радев или Цачева ще е следващият президент, ще разберем вечерта на 13 ноември!

Автор: Няма коментари Сподели:

2 334 гласа събра кандидатът за президент на БСП – ген. Радев, който заедно с кандидата за вицепрезидент – Илияна Йотова, излезе на първо място в общината. Това означава, че те са спечелили 34.27%  от действителните гласове, които са  6  810  човека. Това вдигна самочувствието на социалистите и техните симпатизанти, които са уверени, че ще спечелят и на втория тур.

    На второ място е кандидатът  на ГЕРБ – Цецка Цачева. С ген. Манушев те събраха 1 484 гласа, или 21.79%.

    След тях са „Обединени патриоти” с 1 191 гласа, което в проценти е 17.49%

    Ето какво спечелиха и останалите кандидатни:

Марешки – Петров – 689 гласа

Орешарски – Папазов – 45 гласа

Трайков – Събев – 167 гласа

Дончева – Спасов – 101 гласа

Калфин –  Халачев – 207  гласа.

Гласувалите  за останалите  партии  са  592. Това са разпилени гласове, които биха отишли на втория тур при един от кандидатите – този на БСП, или на ГЕРБ. 346 човека са попълнили „не подкрепям никого”. Още една възможност за втория тур.

   Във всички секции в общината, които са 25, ген. Радев има най- висок процент избиратели. Най- много са гласувалите за него в Старо Железаре – 52.94%.  45.83% има той в Дом за стари хора в Старосел. Малко над 43 процента е събрал в санаториума на МВР в Хисаря и  в читалището – Старосел. Най- малко гласове е спечелил в Миромир – 20.26%.

    Кандидатът на ГЕРБ – Цецка Цачева отива на втори тур с най- висока подкрепа от избирателите от Мало Крушево – 40.24%.   26.32% има в Черничево. Между 21 и 23 % са гласували за нея в Центъра за обществена подкрепа, в Обединеното детско заведение „Мечо Пух”, в СОУ „Христо Смирненски”,  в клуба на Момина баня, в училище „Климент Охридски”, в Миромир, в санатириума на МВР – Хисаря.  26.51 % са гласувалите за Цачева в читалище „Иван Вазов”.

    Какво ще се случи на втори тур – решават избирателите. Този път вместо да се колебаят между 21 кандидати, те ще избират между двама, така че изборът ще бъде по – лесен. 

Генерал Радев или Цачева ще е следващият президент, ще разберем вечерта на 13 ноември 2016 година.

                                                                                                                     Тракийски Свят

    

Предишна статия

Хисаря се събужда…

Следваща статия

Правителството форсира обществени поръчки за Пеевски

Други интересни