Премиерът: ГЕРБ ще подкрепи референдума на Слави

Автор: Няма коментари Сподели:

Премиерът: ГЕРБ ще подкрепи референдума на Слави

Взехме решение в ГЕРБ – ще подкрепим и трите въпроса на референдума. И би било груба грешка ЦИК да се захваща за буквата и брои бюлетини. От днес нататък ГЕРБ ще работи субсидията за партиите да е 1 лев. Глас народен – глас Божи. Започваме да работим за това – 120 депутати в парламента, 1 лев субсидия.Това заяви в ”Лице в лице” пред bTV министър-председателят Бойко Борисов.

Той коментира загубата на първия тур на президентските избори и референдума на Слави Трифонов: Грешката за този резултат е моя. Първо – това че референдумът бе в един ден с изборите. Ако Слави Трифонов има възможност да ми отговори на тези въпроси. Ние го направихме в деня за избор на президент.  Затворихме града за концерт на Орлов мост. И това разрешихме… За мен бе важно, какво ще каже народът…Не кой е предложил даден референдум.. И би било груба грешка ЦИК да се захваща за буквата и брои бюлетини. 

Взехме решение в ГЕРБ – ще подкрепим и трите въпроса в референдума.  Аз гласувах. Едното от тях ще доведе олигархията пряко – това е субсидията от 1 лв. Аз ГЕРБ го създадох без 1 лев.  Сегашните субсидии бяха гласувани от БСП и ДПС.. От днес нататък ГЕРБ ще работи субсидията да е 1 лев. Глас народен – глас Божи. Започваме да работим за това – 120 депутати, 1 лев. Трифонов да излезе от сцената и да дойде да носи отговорност, тежката отговорност, която носим ние… Когато съм седнал до Ердоган и знам, какво ще ми причини на държавата или с Путин и Кери да решавам,   които други преди мен са надробили. Властта носи свръхнапрежение. Да дойде и носи отговорност, каза още Борисов.

Направил съм си изводите да мен…Снощи до късно се карах на кметовете и дейците от ГЕРБ, които се опитват да плашат, че ако не е ГЕРБ, ще стане лошо. Всяко управление има алтернатива.  Винаги  съм цитирал дядо, който казваше, че  и без  петел ще съмне, отговори на въпроса за гербаджийските заплахи към Радев и държавата Борисов.

Борисов коментира и второто място на първия тур на президентските избори. За първи път не се подадох на популизма и търсех най-подходящия човек за президент, а не най-харизматичния или най-рейтинговия кандидат. Да, сгреших и ще си понеса отговорността, призна той. Цачева е много по-подготвена за президент от Радев. БСП се радват, но някак си внимателно, смята Борисов.

Резултатите от президентските избори може да се гледат и като наказателен вот. Симпатизантите на ГЕРБ страшно бушуваха от това, което направихме. Например, за да угодим на Патриотите, намалихме секциите в чужбина. Реформаторите пък искаха празно квадратче в бюлетините и ние пак се огънахме, призна Борисов.

В Европа няма друго правителство, което да има над 50% одобрение. Още в неделя щях да подам оставка, но от партията ме помолиха да изчакам балотажа. Не е честно нито към ГЕРБ, нито към Цецка Цачева да сме на избори, но в оставка. Ако тя спечели няма да подадем оставка. Трябваше да помисля повече преди да заложа правителството срещу този избор. Да, грешката е моя,  призна премиерът.

Да, генерал Румен Радев на първи тур ни победи, но нека изчакаме неделята. Мисля, че тогава резултатът ще е друг, смята Борисов. Имам въпрос към кандидатът на БСП: “Сега новите летци ще смеят ли да летят спокойно с руски двигатели?, след като твърди, че ние сме приземили авиацията”.

Аз съм човек на години и с опит и никога не се радвам на нов началник, затова внимателно поемам грешката, която направихме на президентските избори, но нека изчакаме. Да, това, което правим не винаги е най-правилното, но полагаме усилия, заяви премиерът.

Мислех, че строежът на магистрали, метрото и всичко, което правим е оценено добре. Явно нещо съм объркал като приоритети – съжалявам, посочи Борисов.

Все още не знам защо получихме този протестен вот на президентските избори. Ще ми бъде мъчно единствено, ако си объркаме държавата, а не ако излезем от властта. Ако Радев спечели – първо аз ще го поздравя, но нека мислим внимателно, завърши премиерът.

http://frognews.bg/news_122747/Premierat-GERB-shte-podkrepi-referenduma-na-Slavi/

Предишна статия

Мира Радева пред Фрог…

Следваща статия

Доналд Тръмп: мъжът, който се възползва от американския гняв

Други интересни