ДВЕ ФИРМИ ЩЕ ПРЕВОЗВАТ УЧЕНИЦИТЕ

Автор: Няма коментари Сподели:

                   ДВЕ ФИРМИ ЩЕ ПРЕВОЗВАТ УЧЕНИЦИТЕ

    След проведени конкурси от директорите на училищата в община Хисаря, две фирми сключиха договори за превоз на ученици през учебната 2016 – 2017 година. Това са „Аугуста тур” на Пено Бойновски и „Боби – Крис”. Името на тази фирма е свързано с имената на Красимир Краев и Мария Краева.

    Средното общообразователно училище „Христо Смирненски” сключи два договора с „Аугуста тур”, по които фирмата  ще получи 64 000 лева. Гимназията има и още един договор с „Боби –  Крис” за 6 800 лв. Освен това разполага и с училищен автобус.

    Учениците от училище „Васил Левски” в квартал Момина баня ще

използват превоза на „Боби –  Крис”. Договорът е за 14 600 лв.

„Аугуста тур” ще получи 17 800 лв. за превоза на учениците от Паничери и 19 500  лв. за превозването на учениците от основното училище „Христо Ботев” в Красново. 

Простата аритметика показва, че „Аугуста тур” ще вземе по всички договори над 100 000 лв.

   Автобусът от Министерството на образованието и науката на училище „Св.Климент Охридски” във Веригово  ще превозва ученици от Миромир, Черничево и Паничери.

    Тази информация показва, че превозът на учениците от шестте училища на общината ще се извършва от същите фирми, които бяха сключили договор и за миналата учебна година.

    Парите за превозите на учениците не са от общинския бюджет, нито от делегирания бюджет на училищата. Те се изпращат от Министерството на образованието и науката целево.

                                                                                                                                 Тракийски Свят

Предишна статия

Вижте как се загробва българския бизнес, стряскаща изповед на предприемачи

Следваща статия

Интервю на Ирина Кирилова с Коста Стаменов

Други интересни