673 481 българи искат референдум!

Автор: Няма коментари Сподели:

673 481 подписа на българи в подкрепа на референдума на Слави Трифонов вече са в Народното събрание. С многократно повтаряне пред журналисти на точния брой подписи лично Слави Трифонов отсече: „Този референдум ще се състои”.

В положените подписи той вижда човешки съдби и мечти. „Държавата трябва да се съобрази с тези мечти и съдби”, заяви шоуменът.

Той напомни и законодателството, като посочи, че за задължително иницииране на референдум от страна на парламента са необходими 400 хиляди валидни подписа. 

„По смисъла на Конституцията и на Закона за пряката демокрация тези въпроси трябва да бъдат проведени като референдум и народът да каже дали ги одобрява или не”, напомни Трифонов. Той уточни, че политиците нямат никаква дума в момента.

Шоуменът показа, че не се притеснява от проверката на ГРАО за валидността на подписите, като отново посочи: „Това са 673 481 подписа на 673 481 личности”.

„Кой да влиза в политиката?”, бе отговорът на Слави Трифонов на въпрос дали влиза с този си ход в политиката. 

„Това, което правя в телевизионното предаване, също е политика”, изтъкна Трифонов и попита: „Очаквате дали ще се кандидатирам за президент или министър-председател?”.

15 минути преди да се появи Слави Трифонов пред Народното събрание (бившия Партиен дом) екипът му бе зает с нелеката задача да разтовари всички папки със събраните подписи и да ги внесе в Народното събрание.

Припомняме, че с тези си подписи българските граждани са поискали референдума, на който хората да отговорят на следните въпроси:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

https://news.bg

Предишна статия

Американският петрол може да достигне 46 $

Следваща статия

Времето!

Други интересни